Hava Durumu

Putin'den Türkiye hakkında yeni talimat

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik yaptırımların belirli alanları kapsayacak şekilde genişletilmesini de içeren kararnameyi imzaladı. Rus ekonomisinin korunmasını kapsayan kararname ikiyüzlü bir talimat olarak açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2015 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2015 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Putin'den Türkiye hakkında yeni talimat

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye özel ekonomik önlemlerin uygulanmasını içeren 28 Kasım 2015 tarihli kararnamede değişiklikler öngören kararnameyi imzaladı.
Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, kararname ile 'Türkiye Cumhuriyeti'nin yargı alanına giren kurumlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve/veya Türkiye Cumhuriyeti yargı alanındaki kurumlar tarafından kontrol edilen kurumların, Rusya Federasyonu toprakların belirli alanlarda faaliyette bulunmalarına yasak ya da kısıtlama getirildi.'

PUTİN'DEN İKİYÜZLÜ TALİMAT

Öte yandan, kararnamenin kapsamında giren talimatta, Putin, yaptırımların genişletilmesinin yanı sıra yaptırım dışında kalacak anlaşmaların listesinin hazırlanmasını da istedi. Türkiye Cumhuriyeti mevzuatları altındaki kuruluşlarla imzalanan ürün sevkiyatını öngören, Türk vatandaşları tarafından kontrol edilen kuruluşlarla imzalanan ve özel önlemlerin uygulanmayacağı anlaşmaların listesinin hazırlanması yönünde talimat verdi.

Anlaşma, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından imzalanmasının ardından bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Öte yandan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç, "Türkiye'ye karşı yeni yaptırımlar açıklanacak. Bunları başbakan Medvedev hükümet toplantısında bildirdi" dedi.

Devlet TV kanallarından Rossiya 24'e konuşan Dvorkoviç yaptırımlara devam edileceğini "Bu yolda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz" sözüyle tekrarladı. Başbakan Yardımcısı sözlerine şöye devam etti:

"Hükümetimizin Türkiye ile işbirliğinden tümüyle vazgeçme gibi bir görevi yok. Düşmanca eylemlere karşı gerekli şekilde cevap vermek yeterli."

Uçak kirizi sonrası Putin 28 Kasım'da Türkiye'ye ekonomik yaptırım kararını imzalamış, 1 Ocak'tan itibaren vize rejimi sona erdirilmiş, Türk sebze-meyve ürünlerin çoğuna yasak getirilmiş, şirketlerin yeni Türk vatandaşı çalıştırması yasaklanmıştı.

Şimdi, geçen hafta Medvedev tarafından sözü edilen "yeni işçi çalıştırma yasağının istinası olan 53 şirketlik liste"nin yılbaşı tatili başlamadan kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.