Hava Durumu

20.yılda yine soğuk evde !

İzmir'in Buca ilçesinde eşi öldükten sonra tek başına kalan ve kimseden yardım görmeyen 72 yaşındaki Müzeyyen Işık, 20'nci kışını da soğuk evinde geçiriyor. Kimsesi olmayan görme engelli Müzeyyen Işık, kimi geceler aç uyuduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2016 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
20.yılda yine soğuk evde !

Buca ilçesi Ufuk mahallesindeki evinde yaşayan Müzeyyen Işık, eşi Şaban Işık 20 yıl önce akciğer yetmezliğinden vefat edince tek başına kaldı. İki üvey evladı da Işık'a bakmadı. Kimsesi olmayan ve eşi ölmeden önce görme yetisini kaybeden Müzeyyen Işık, tek başına hayatını idame ettirmeye başladı. Gözleri görmediği için çalışmayan ve geliri olmayan Işık, yaşam mücadelesi veriyor. Kaymakamlık tarafından zaman zaman yardım edilen Müzeyyen Işık, soğuk bir kış mevsimini daha geçiriyor. Evinde halı dahi olmayan, maddi durumu olmadığı için sobasını kuramayan, ödeyecek parası olmadığı için elektrikli soba da yakamayan Müzeyyen Işık, İzmir'de yer yer sıfırın altına düştüğü havalarda, evinin buz gibi odasında tek başına kalıyor.

"ÖLDÜRMEYEN ALLAH ÖLDÜRMÜYOR"
"Allah'tan başka kimsem yok" diyen Müzeyyen Işık, ''Allah var yanım da Kuran'ım var. Hiçbir gelirim yok. 20 senedir tek başıma yaşıyorum. Gözüm eşim ölmeden önce görmüyordu. Eşim öldükten sonra tek başıma kaldım. Düştün mü dostun yok. Benim de kaderim bu, öldürmeyen Allah öldürmüyor'' dedi.

"KİMSE BİR LOKMA BİR ŞEY VERMEZ"
Soğuk havalarda buz gibi evde kalan Müzeyyen Işık, "Belki sizin hanımlarınız terliklerle evin içinde dolaşıyor, ama bak benim gibi garip taşın üzerinde dolaşıyor" diye seslendi. "Hemen yanı başında yemek pişirirler bir kaşık vermezler" diyen Müzeyyen Işık, ''Bir çay tabağının içine koyun da getirin bir lokma yiyeyim ama kimse bir şey vermez burada'' ifadelerini kaydetti.

"ÜVEY EVLADIM DÖVERDİ BENİ"
Evliliğinden çocuğu olmadığını, hayatını kaybeden eşinin iki çocuğu olduğunu belirten Işık, ''Benim kimsem yok. 2 tane üvey evladım var. Onlar da bana bakmaz. Üvey evlatlarımdan biri beni dövdü. Benim çektiğim çile çok. Anlat anlat bitmez. Benim şimdi yine iyi günüm. Soğukta aç da yatsam kafam dinç" dedi.

"AÇ YATTIĞIM GECELER ÇOK"
Kimi zaman soğuk evinde aç yatan Işık, uzun süredir peynir ve yumurta ile besleniyor. Görme engelli yaşlı kadın, "Aç yattığım da var, tok da yattığım var. Allah bu dünya da azap çektirdi, Allah inşallah öbür dünyada çektirmesin" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.