Hava Durumu

Mısır idam kararlarını iptal etti!

Mısır'da Temyiz Mahkemesi, kamuoyunda "Rehberlik bürosu olayları" olarak bilinen davada müebbet hapis cezasına çarptırılan Bedii'nin de aralarında bulunduğu 13 sanığın itiraz başvurusunu kabul etti. Verilen müebbet ve idam kararları iptal edilerek söz konusu kişilerin yeniden yargılanmasına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mısır idam kararlarını iptal etti!

Mısır Temyiz Mahkemesi, kamuoyunda "Rehberlik bürosu olayları" olarak bilinen davada müebbet hapis cezasına çarptırılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 13 sanığın itiraz başvurusunu kabul etti.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Temyiz Mahkemesi, 4 İhvan yetkilisinin idam cezasına, diğer 13'ünün müebbet (25 yıl) hapsine karar verilen davaya yönelik itiraz başvurusunu kabul ederek, başka bir mahkeme tarafından yeniden yargılanmalarına karar verdi.

Yargılanma tarihinin belirlenmesi için davayla ilgili dosyaların İstinaf Mahkemesi'ne gönderildiği kaydedildi.
Kahire Ceza Mahkemesi, 28 Şubat 2015'te söz konusu davadan yargılanan İhvan yetkilisi 4 kişinin idamına, Bedii ve 3 yardımcısının da bulunduğu 14 kişinin müebbet hapsine hükmetmişti.

Mısır'da 30 Haziran olayları sırasında Kahire'nin Mukattam bölgesinde bulunan İhvan merkezinin basılması esnasında çıkan gösterilerde 9 kişi hayatını kaybetmiş, 91 kişi yaralanmıştı.Mısır Başsavcılığı, 17 zanlıyı, "olaylarda göstericileri öldürmeye teşvik etme, ruhsatsız silah ve cephane bulundurma, masumları korkuya sevk etme, şiddete teşvik" suçlamasıyla mahkemeye sevk etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.