Hava Durumu

Seda Sayan'ın Programına Ceza Yağdı

İzdivaç programında Uğur Arslan'ın; gelin adayının, erkek adayın yanağından öpmesine kızdığı bölüme RTÜK'ten ceza geldi. Gerekçe: Kadınlık onuru zedelendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2015 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2015 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Seda Sayan'ın Programına Ceza Yağdı
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Star'da yayınlanan 'Evleneceksen Gel' programına, "Yayın hizmetleri toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen eden programlar içeremez" ilkesine aykırı yayın yapmaktan ceza kesti.
YANAKTAN ÖPME YAKTI
Kanal, reklam gelirinin yüzde 1 ile 3'ü arasında ceza ödeyecek. Programda adayın taliplisini reklam arasında yanağında öptüğü belirtilmiş ve bu görüntüler daha sonra ekrana getirilmişti.
BU HAREKETLER BURDA YASAK DEMİŞLERDİ
Programı Seda Sayan ile sunan Uğur Arslan, damat adayını öpen genç kızı "Seni annen-baban bize emanet etti. Burada böyle hareketler yasak" diye uyarmıştı.
MAHALLE BASKISINA NEDEN OLUR
Raporda şu ifadelere yer verildi: "Edebe ve ahlaka aykırı bir husus olmamasına rağmen, Ö.'nün kendisine gösterilen ilginin niyetini ayırt etmekte zorlanan, duygusal istismara açık bir genç kız olma özelliği dikkate alındığında, yayının üzerinde yaratacağı mahalle baskısı gözardı edip ekrana taşınması, yayıncı sorumluluğundan uzak bir tutumdur."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.