Hava Durumu

O kanseri yendi! Kansere inat yaşasın hayat

Yakalandığı kanser hastalığına karşı verdiği mücadele nedeniyle 'Mucize Kadın' olarak tanınan Dida Kaymaz'ın kurduğu Kansersiz Yaşam Derneği'nin 'YaşaTIR'ı Anadolu turuna Bursa'dan başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2015 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2015 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
O kanseri yendi! Kansere inat yaşasın hayat

Kansere karşı verdiği mücadeleyi kitaplaştıran ve Haziran ayında ikinci kitabı '180'i çıkaran Dida Kaymaz da 22 Kasım Pazar gününden itibaren başlayacak 6 ili kapsayan geziye katılarak, 'Kansere İnat, Yaşasın Hayat' diyecek.


Çalışmalarını tüm Türkiye'ye ulaştırmak için 'YaşaTIR' projesini hayata geçiren Kansersiz Yaşam Derneği, mobil seminerler vereceği, özel tasarlanmış TIR ile halkın, hastalıkta ve sağlıkta kullanabilecekleri 'hayat kurtaracak' bilgilere sahip olmasını sağlamak için yola çıkıyor. Cigna Finans'ın katkılarıyla Kansersiz Yaşam Derneği 'YaşaTIR'ın ilk yolculuğunun güzergahı; Bursa, Eskişehir, Ankara, Adana, Antalya ve İzmir'den geçecek.


Sağlıklı insanların hayatlarını sağlıkla sürdürebilmeleri ve kanser hastalarının yaşam kalitesinin artırılmasını hedefleyen Kansersiz Yaşam Derneği'nin seminer TIR'ı 'YaşaTIR'ın yolculuğunun ilk durağı olan Bursa'da, Podyum Park'ta mola verecek.

"6 AYLIK ÖMRÜN VAR" DEDİLER"
"6 aylık ömrün var" denilen ancak mücadeleci kimliğiyle tıbbi müdahaleler ve alternatif tıbbın desteğiyle İtalya'da tedavi gören ve amansız hastalığı yenen Dida Kaymaz'ın kurduğu Kansersiz Yaşam Derneği, halkı bilinçlendirme çalışmalarına Bursa'da devam edecek.

PODYUM PARK'TA BURSALILARLA BULUŞACAK
İlki, 22 Kasım'da Bursa Podyum Park Yaşam ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleşecek etkinlikler, her ilde birer gün sürecek. YaşaTIR'ın ilk durağı olan Bursa'daki etkinliklerde, deneyimli ve uzman hekim kadrosunun vereceği çeşitli eğitimler, Cigna Finans'ın katkılarıyla gerçekleşecek. Dida Kaymaz'ın da bilgi ve deneyimlerini aktaracağı etkinliklerde, Nur Bilen Yavuzer ve Nilgün Bodur'un sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve iyi yaşam üzerine sohbetleri ve çeşitli workshop'lar yer alacak. Etkinlikte ayrıca Bursa Acıbadem Hastanesi uzman hekimleri de kansere karşı sağlıklı yaşam konusunda Bursalıları bilgilendirici açıklamalar yapacak.
Her ilde bir gün süresince etkinlik için kapılarını açacak olan YaşaTIR, Bursa'dan sonra 23 Kasım'da Eskişehir, 24 Kasım'da Ankara, 27 Kasım'da Adana, 29 Kasım'da Antalya'da ve 1 Aralık'ta da İzmir'de olacak.

200 BİNE YAKIN KİŞİYE UZANDI
Kanser hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek, kanser hastası kişilere ve ailelere destek vermek için kurulan Kansersiz Yaşam Derneği 2010 yılından bugüne kadar 193 bin kişinin hayatına dokunmayı başardı.
Kanser hastalığı teminata alınıyor
Cigna Finans, YaşaTIR'a verdiği desteğin yanı sıra 'yenilikçi' ve 'sigortadan daha fazlasını sunan' ürünleriyle de daha iyi ve kaliteli bir yaşam misyonu yolunda çalışmalarına devam ediyor. Bu anlamda 2015 yılında çıkardığı 'Kansere İnat Yaşasın Hayat Sigortası', sektörde bir ilk olarak kadın ve erkeklerde cilt kanseri hariç tüm kanser türlerini ilk fazından itibaren teminat altına alıyor.
Kansersiz Yaşam Derneği'nin YaşaTIR'ı, sektörün yenilikçi emeklilik ve hayat şirketlerinden Cigna Finans'ın katkılarıyla, sağlıklı insanların hastalıktan korunmaları konusunda farkındalıklarını arttırmak, kansere neden olan yaşam koşulları hakkında toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ HAKKINDA
Kansersiz Yaşam Derneği, 2010 yılında, kanser hastalığı ile amansız bir mücadele veren Dida Kaymaz tarafından kuruldu. Sağlıklı ya da kanser hastası olan herkese, kansersiz bir dünyanın mümkün olduğunu anlatmak ve bu hastalıkla tanışmamaları için Türkiye'nin her yerinde, 7'den 70'e farkındalık sağlamak adına yola çıktı.

2010 yılından bugüne, gönül üyesi dostların da desteği ile 193.000 kişiye ulaştı, yaşamlarına dokundu. Dernek, daha 5. yılında, ilk defa İtalya dışında bir ülkede gerçekleştirilen "Barış İçin Bilim" Konferansına ev sahipliği yaptı. Konferansta, 7 farklı ülkeden uluslararası katılımcılar ve Nobel Ödüllü 7 bilim adamı katıldı.
Kansersiz Yaşam Derneği, 'Bilim ve Bilinçlendirme Günleri', 'Meme Okulu', 'Alışveriş Yaşa TIR', 'Eğitim YaşaTIR', 'Gülümse Sen' Çocuk Panayırı', 'Eğitim ve Atölye Çalışmaları', 'En Anlamlı Sayı' ve 'Sporcu Melekler' gibi birçok projeye imza attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.