Hava Durumu

Patlama sonrası olay anını anlattı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde emniyet amirliğine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda birçok ev zarar görürken, ilçe halkı patlama anını kıyamet olarak tanımladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2016 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2016 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Patlama sonrası olay anını anlattı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün akşam saatlerinde emniyet amirliğine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı. Patlamanın şiddeti gün ağırınca ortaya çıkarken, bölgedeki hemen her evde maddi hasar meydana geldi.

KAPILAR PENCERELER KIRILDI, SABAHA KADAR SOĞUKTA YATAMADIK 
Patlamanın yaşandığı an ile ilgili 'kıyamet' tanımı yapan çınarlı vatandaşlar, ''Patlamanın yaşandığı yer evimize 600-700 metre uzaklıktaydı. Sarsıntıdan ziyade kıyamet koptu sandık. Evimizin kapısı, dış kapılar, camlar hepsi kırıldı. Çocuklarımızın hepsi perişan halde yatamadık sabaha kadar. Pencere yok, kapı yok soğukta bekliyorduk. Kapısız penceresiz sabahladık evde perişan olduk. Çatışmanın ardından 50 dakikaya yakın bir çatışma sürdü. Silah sesleri, bomba sesleri, roket sesleri geliyordu. Dünya yıkılıyordu sandık. Çok şiddetliydi. Tek bir bomba işi değildi, çok korktuk'' dedi.

CAMİLER, PATLAMA VE ÇATIŞMALARDAN SONRA HARABEYE DÖNDÜ 
Çınar'da dün akşam meydana gelen bombalı saldırı ve çatışmanın ardından patlamanın yaşandığı yere yakın olan Yeşil Cami'nin camları patladı. Patlamanın etkisi nedeni ile kırılan camlar cami içerisine dağılırken, çıkan çatışmada çok sayıda kurşunun da camiye isabet ettiği görüldü. Öğlen saatlerine kadar temizlik çalışmaları yürütülen camide daha sonra tadilat işlemleri başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.