Hava Durumu

4XL'lik değişim!

Hayatının baharında 112 kiloya ulaşan ve aşırı kiloları yüzünden 4 XL bedenlere sığabilen Aylin Çatak, tüp mide ameliyatıyla obeziteden kurtuldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2015 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2015 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
4XL'lik değişim!

Elbise seçiminde yaşadığı sıkıntıları geride bırakarak sağlığına kavuşan genç kız, "Artık istediğimi seçip giyiyorum, çok mutluyum" dedi. Çocukluk döneminde astım hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçlar yüzünden aşırı kilo alan Muğla Üniversitesi Çalışma Ekonomisi öğrencisi 20 yaşındaki Aylin Çatak, obeziteden tüp mide ameliyatı ile kurtuldu. Henüz 20 yaşında 112 kiloya ulaşan genç kız, İzmir Özel Gazi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyat sonrasında bir senede 43 kilo vererek 69 kiloya inmeyi başardı. Kiloları sebebiyle hem sağlığını hem de özgüvenini kaybetmeye başladığını anlatan Çatak, "Ameliyat sonrası çok önemli ve biraz da stresli ama iyi ki olmuşum. Bugün olsa yine olurdum" dedi.

'4XL' BEDENDEN 'M' BEDENE İNDİ
Çeşitli diyetlerle kilo vermeyi denediğini ancak başarılı olamadığını söyleyen Çatak, "Yeni bir arkadaş ortamına girmekten çekinirdim, dışlanacağımı hissederdim. İnsanların bana bakışları bile farklıydı. Aşırı kilolar psikolojimin yanı sıra sağlığımı da olumsuz etkilemeye başlamıştı. 4 XL giydiğimden sadece belli yerlerden kıyafet alabiliyordum. Şimdi ise istediğim yerden istediğimi seçip satın alabiliyorum. Bu büyük bir özgürlük" diye konuştu.  Ameliyat sonrası sürecin stresli geçtiğini anlatan Çatak, "Operasyondan sonra beynim açken midem tok oluyordu. İkisi arasında kalıyordum. Biraz stresli bir süreçti. Ama zamanla alıştım. İyi ki ameliyat olmuşum. Tekrar sorsalar yine ameliyat olurum" dedi.

YURT DIŞINDAN DA HASTA GELİYOR
Çatak'ın ameliyatını gerçekleştiren İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahisi Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Kaçar, şehir dışından gelen birçok hastanın olduğunu, bunun tedavi açısından hiçbir probleme neden olmadığını dile getirdi.  Doç. Dr. Kaçar, "Şehir dışından hatta ülke dışından gelen çok sayıda hastamız var. Kontrol ve tetkiklerde sıkıntı yaşamıyoruz. Hastalarımız, ufak şikayetleri olduğunda bize gelemeyecekse yaşadığı şehirlerde bulunan tıp merkezlerine yönlendiriyoruz. Oradan alınan sonuçları yine biz değerlendiriyor ve süreci takip ediyoruz" diye konuştu.

İdeal kilosuna ulaşan Çatak'ın ameliyatını gerçekleştiren Doç.Dr. Kaçar ve ekibi, genç kız için sürpriz kutlama düzenlendi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.