Hava Durumu

Konut piyasasında 'tek başına iktidar' hareketliliği

Siyasi belirsizlik, doların yükselmesi ve sektörün bekle-gör pozisyonuna girmesiyle durağanlaşan konut piyasasını hareketli günler bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2015 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2015 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Konut piyasasında 'tek başına iktidar' hareketliliği

Siyasi belirsizlik, doların yükselmesi ve sektörün bekle-gör pozisyonuna girmesiyle durağanlaşan konut piyasasını hareketli günler bekliyor. Sektör temsilcileri, konut piyasasının kısa sürede hareketli günler geçirmeye başlayacağını belirtiyor.

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "Ertelenmiş yatırım talepleri yeniden gündeme gelecek ve 2016 yılında canlı piyasa hareketleri yaşayacağız. Özellikle bahar aylarında Körfez ülkelerinden yoğun talepler geleceğini tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, "Sonucun net olduğu bir seçim sonrasında gayrimenkul sektörü kısa vadede hareketlenecektir. Yeni başlanacak projeler ya da yeni arsa anlaşmaları için bekleme süreci ortadan kalkacağı için hareketli günler olabileceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Aylardır dondurulmuş talepler ve arzı bekleyen projeler bulunuyor. Bekleme süreci bittiği için hızla hareket eden bir piyasanın gelmesi kaçınılmaz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.