Hava Durumu

Arda verdi Messi attı!

Arda Turan'ın bir rüyası daha gerçekleşti. 2014 yılında verdiği bir röportajda Barcelona'da oynama hayalinden bahsederken, "Messi'ye bir ara pası atmak fena olmazdı" diyen yıldız futbolcu, takımının Granada'yı 4-0 yendiği lig maçında Arjantinli yıldıza harika bir ara pas verdi ve gol attırdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Arda verdi Messi attı!

İspanya 1. Futbol Ligi'nin 19. haftasında Arda Turan'lı Barcelona, sahasında konuk ettiği Granada'yı 4-0 mağlup etti. 

Katalan ekibinin gollerini Messi (Dk.8, 14 ve 58) ile Neymar (Dk.83) attı. Barcelona'nın ilk 11'inde sahaya çıkan ve 72 dakika sahada kalan Arda Turan, başarılı futboluyla alkış alırken, Messi'nin attığı ilk golün asistini yaptı.

Arda, 2014 yılında verdiği bir röportajda, Barcelona'da forma giyme hayalini anlatırken, "Messi'ye bir ara pası atmak fena olmazdı" demişti. Milli futbolcunun bu hayali de Granada maçında gerçeğe dönüştü.İŞTE İLK 11'LER:

BARCELONA: 
Bravo, Alba, Pique, Vermaelen, Vidal, Sergi Roberto, Rakitic, Arda, Neymar, Suarez, Messi

GRANADA:
Fernandez, Mendez, Lomban, Doria, Biraghi, Krhin, Perez, Rochina, Agbo, Isaac, PenarandaMAÇIN GOL POZİSYONLARI
7. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Arda'nın nefis pasında topla buluşan Messi golü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
14. dakikada sol kanatta topla buluşan Neymar, sağ taraftaki Suarez'i gördü. Suarez bekletmeden pasını ortadaki Messi'ye aktardı. Messi de altıpas içersinde müsait durumda yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.
58.dakikada Rakitic'in pasında Arda'nın üzerinden atladığı topu alan Neymar ceza sahası içi sol çaprazda topla buluştu. Onun vuruşunda direkten dönen topu kale önünde tamamlayan isim Messi oldu.
83. dakikada Messi'nin pasında kale alanında topla buluşan Neymar, kaleciyi nefis bir çalımla terse yatırdıktan sonra golü attı.

ALKIŞLAR ARDA'YA
Barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle 6 ay aranın ardından 3 gün önceki Espanyol maçında ilk kez forma giyen ve karşılaşmaya 11'de başlayan Arda Turan, Granada karşılaşmasının da ilk 11'inde yer aldı. 72 dakika sahada kalan yıldız futbolcu, başarılı oyunuyla göz doldurdu. Messi'nin attığı ilk golde mükemmel bir asist yapan Arda, oyundan çıkarken Barcelona taraftarlarından büyük alkış aldı.

ARDA TURAN'IN İSTATİSTİKLERİ
Oynadığı dakika: 72'
Pas (İsabetli): 60 (88%)
Önemli pas: 1
Uzun top (İsabetli): 2 (2)
Bariz gol şansı: 2
Şut (isabetli): 1 (1)
Top sürme girişimleri (başarılı): 1 (0)
Asist: 1
İkili mücadele (kazanılan): 12 (2)
Top kaybı: 0
Yapılan faul: 2
Yaptığı faul: 3
Pas arası: 3

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.