Hava Durumu

Alo dedi ve hayatı değişti

Antalya'da, fiziksel engelle dünyaya gelen 26 yaşındaki Burcu Sarıkaya'nın hayatı Konyaaltı Belediyesi'nden gelen bir telefonla değişti.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2015 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2015 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Alo dedi ve hayatı değişti

İki kolunun dirsekten devamı olmadan doğan Burcu Sarıkaya (26), İstanbul'da kazanamadığı yaşam savaşına Antalya'da galip geldi. Fiziki engelini kendisine sorun olarak görmeyen Sarıkaya, İstanbul'da uzun süre iş aramış ancak umudunu yitirince ailesiyle birlikte Antalya'ya yerleşmiş. Normal insanların yapabildiği her şeyi fiziki engeline rağmen yapabilen Sarıkaya için Antalya'da iş arayışı da uzun süre olumsuzlukla noktalanmış. Hayatındaki olumsuzluklara rağmen yaşama azmini yitirmediğini ve mücadele etmeye devam ettiğini belirten Sarıkaya, Konyaaltı Belediyesi'nden aldığı bir telefonla hayatını değiştiğini söyledi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in bizzat aradığı ve iş teklifinde bulunduğu Sarıkaya, Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezi'nde (KOSHİM) Danışman bölümünde istihdam edildi. Sarıkaya artık bilgisayar kullanıyor, randevuları alıyor ve tüm ofis işlerini başarılı bir şekilde yapabiliyor. Sarıkaya, Başkan Böcek'e bu duyarlı yaklaşımından ötürü de teşekkür ettiğini söyledi.

"HİZMETLERİN HER ZAMAN İNSANA DOKUNUR BİR YANI OLMALI"

Başkan Muhittin Böcek, "Parkların planlamasından, kaldırım taşlarının yapısına kadar her alanda engelli kardeşlerimizi düşünerek hareket ediyoruz. KOSHİM bünyesinde geçtiğimiz yıl açtığımız kurs ile Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) hazırlanan pek çok engelli vatandaşımız hayalini kurduğu devlet kurumlarına yerleşti. Yine KOSHİM binası yanına kurduğumuz engelli araç şarj istasyonuyla da tekerlekli sandalyeli vatandaşlarımız artık akü bitme korkusu yaşamamakta" diye konuştu.

"Hizmetlerin her zaman insana dokunur bir yanı olmalı" diyen Başkan Böcek, hayata güler yüzle bakan Burcu Sarıkaya'nın da kendilerine bu düşüncelerinin doğruluğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Burcu Sarıkaya'nın güler yüzü ve azmiyle çalışma arkadaşlarına güç verdiğini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, "Karşılıklı öğrendiğimiz şeylerle hayatı daha güzel kılmaya çalışıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.