Hava Durumu

İstanbul'da 'Mantar' operasyonu

Fatih Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri son zamanlarda ölümle sonuçlanan zehirlenmelere karşı ilçedeki pazarlarda mantar operasyonu yaptı. Ekipler, satış belgesi olmayan satıcıların mantarlarına el koyarken, zararlı olabilecek mantarlar hakkında pazarcıları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2015 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2015 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İstanbul'da 'Mantar' operasyonu

Son günlerde artan ve ölümle sonuçlanan mantar zehirlenmelerini önlemek amacıyla harekete geçen Fatih Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ilçedeki pazarlarda mantar operasyonuna çıktı. Vatandaşların zehirli mantarlar almaması için denetimlere başlayan ekipler, 'Satış Belgesi' olmayan esnafın mantarlarına el koydu.

Pazar alanındaki satıcılarının tezgahlarına giderek mantarlar hakkında bilgiler alan Fatih Belediyesi Sağlık Ekipleri çalışanları, zararlı olabilecek mantarları pazarcılara anlatarak dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

"BİLİNÇSİZ OLARAK TOPLANAN MANTARLAR İNSANLARI ZEHİRLİYOR"

Zehirlenme olaylarının önüne geçmek için harekete geçen ekipler ilk olarak Çarşamba Pazarında denetimlere başladı. Denetimlerin olması gerektiğini söyleyen mantar satıcısı İbrahim yüksek, "Sağlıksız olan mantarlar pazarlara düşmez. Genellikle zehirli olan mantarları insanlar bilinçsiz bir şekilde dağlardan topluyorlar. Mantar yemek isteyen vatandaşlar pazarlardan manavlardan alsınlar. Dışarılardan bilmediğin mantarı yemesinler, zehirlenebilirler" dedi.

Pazarda mantar satan Mehmet Dorukoğlu, "Bilinçsiz olarak ailecek gidilip dağlarda toplanan mantarlar zehirli olabilir. Bazı kadınlar ve çocuklar bilmeden alıyor. Bunları bilmeden topladıkları için bunların içinde zehirli mantarlar çıkabilir. Ama bilinçli olarak toplanan mantarların içinde zehirli çıkmaz. Ama çocuklar bazen toplarken, bilmeden alıyor ve sepete atıyor, sonra eve gidip bunu yiyorlar. Zaten ölümler bu tip olaylardan meydana geliyor" diye konuştu.

"ZEHİRLİ MANTARLAR TOP ŞEKLİNDE OLUYOR"

Pazara mantar almaya gelen Fatma Tohum ise "Bizim Kanlıca dediğimiz bu mantarlar kesinlikle zehirli değildir. Allah'ın verdiği nimetlerin içerisinde etten daha değerli bir besin kaynağıdır. Zehirli olanlar top top halinde olurlar. Pazarlara giderek gönül rahatlığıyla mantar alıp yiyebilirsiniz. Bunlardan her çeşit bildiğiniz yemeği yapabilirsiniz. Bu mantarlar dağda kendisi yetişiyor. Zehirli olanlar dediğim gibi top top olur, bunu toplayanlar bilirler ve almazlar. Bu yağmurun çok yağdığı zamanlar senede iki defa çıkar" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.