Hava Durumu

MYP Lideri Yılmaz: "Türkiye yek vücut.."

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Türkiye yek vücut olmayı sandıkta becermiştir. Şimdi sıra bu oyu alanların yek vücut ülke hizmetinde mücadelesidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2015 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2015 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
MYP Lideri Yılmaz: "Türkiye yek vücut.."

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Bu siyasi birlik 1299 yılında kuruldu. 720 yıl önce Beyliklerden birliğe dönen Anadolu Türk Coğrafyasında Başkanlık sistemi ile Özerk yapı operasyonuna müsaade edilmemeli. Batı hedefine adım adım ilerliyor. 720 yıl önce Osmanlı tarafından kurulan siyasi birlik, Cumhuriyet yönetimi ile pekiştirilmiştir. Cumhuriyet yönetimi 1299 tarihinde parçalı beyliklere son verilerek elde edilen birlik mirasının başarı ile yürütmektedir" dedi.

"Bugün ülkenin sorunu asla ve asla bir yönetim sistemi değildir" diyen Yılmaz, "İngiltere başta olmak üzere Anadolu coğrafyasında operasyon hedefinden vazgeçmeyen Batı bu hedefine Türk milletini 1299 öncesi beylik dönemine çevirecek başkanlık sistemi ile sürüklemek istiyor. AK Parti, bu tuzağı görmelidir. Ülkenin sistem tartışmasına değil hizmete ihtiyacı var. Bugün memleketimiz her nimete sahiptir. İhtiyacımız olan tek şey huzurdur. Yeni tartışmalarla yürüyen bir trenin önüne suni engeller koymanın kimseye bir yararı yoktur. Ben anayasa değişikliğine halkın arzusu yönünde AK Parti'nin de müsaade etmeyeceğine inanıyorum. Bu ülke sisteme değil var olan sistem içinde hizmete açtır. Sistem tartışmasından önce Dış ve iç sorunlara odaklanılmalı. Suriye de bir savaş var. Bir yandan bu savaşın parçası olacaksınız bir yandan memleketinizin var olan sistemi üzerinde bu savaş sonuçlarına etki edecek coğrafi şekillenmelere müsaade edecek bir sistemi ülkeye yerleştirmek isteyeceksiniz bu akıllı bir iş değildir. Ülke ve millet yararına hiç değildir" ifadesini kullandı.
Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye yek vücut olmayı sandıkta becermiştir. Şimdi sıra bu oyu alanların yek vücut ülke hizmetinde mücadelesidir. Bu mücadele Dış sınırlarımızda yaşanan gelişmeler başta olmak üzere sadece ekonomiye odaklanmakla sağlanmalıdır. Aksi durumda bir kısır Başkanlık tartışması kesinlikle Türkiye'nin içinden çıkamayacağı ağır yaraların alınmasına hizmet edecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.