Hava Durumu

AK Parti Bursa'da 1 Kasım'da rekor kırdı

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, 1 kasımda aldıkları oy oranının Bursa demokrasi tarihinin oy oranı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2015 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2015 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
AK Parti Bursa'da 1 Kasım'da rekor kırdı

Dobruca Sosyal Tesislerinde gazetecilerle kahvaltıda buluşan Cemalettin Torun, Bursa'da Ak Parti'nin 7 Haziran seçimlerine göre oyunu yüzde 10 arttırdığına dikkat çekerek, "1960 yılından sonra en yüksek oy olan 2011 yılındaki yüzde 53'lük destek, 1 Kasım 2015 seçimlerinde 1 puan arttırarak yüzde 54'e çıktı. Bu oran Bursa demokrasi tarihinin rekorudur. MHP'den yüzde 5, HDP'den yüzde 1.5, CHP'den yüzde 1 ve SP den 0.5 oy geçişi ile birlikte Haziran ayında sandığa gitmeyen yüzde 2'lik kesimin yüzde 90'ını da AK Partiyi tercih etti. Biz sahada ciddi bir pozitif elektriklenmeyi görüyorduk. Ancak açıkcası bu kadar yüksek yüzde 10'luk bir artışı beklemiyorduk. Ancak Bursa halkı cömert davrandı. Yüzde 54'lük oy oranı ile vatandaşlarımız bize çok ağır bir sorumluluk yüklediler. Buna layık olmak için seçimden sonra daha çok çalışacağız" dedi.

Haziran seçimlerindeki kayıplardan sonra yapılan en ufak bir tenkidi dikkate aldıklarını, kulaklarını çok daha hassas açtıklarını kaydeden Cemalettin Torun, Kasım seçimindeki başarıda milletvekili adaylarının dar bölge çalışmasının da etkili olduğunu söyledi. Körfez bölgesi denilen Gemlik, Orhangazi, İznik'te İsmail Aydın'ın, İnegöl ve Yenişehir'de Hüseyin Şahin'in, Dağ ilçelerinde Osman Mesten'in, Karacabey ve M.K.Paşa'da Mustafa Esgin ve Zekeriya Birkan'ın, Yıldırım, Gürsu, Kestel'de Efkan Ala ve Müfit Aydın'ın Kasım seçimlerinden önce 2 ay boyunca her gün vatandaşlarla bir araya geldiğini, problemleri daha çabuk kavrayarak anlık müdahelelerle vatandaşların meselelerine çözümler ürettiklerini anlatan Cemalettin Torun, hükümette 2 Bursa'lı bakanın yer almasının kendilerini mutlu edeceğini belirtti.

BURSA'DA SAĞLIK VE ULAŞTIRMA YATIRIMLARI ÖNCELİKLİ OLACAK

Bursa'da 4 yıllık dönemde önceliğin sağlık hizmetleri ve ulaşım olduğuna işaret eden Başkan Cemalettin Torun, "Bursa Yüksek Hızlı Tren çalışmalarında heyelandan dolayı duraklayan çalışmaların yeniden başlayarak Bursa Ankara seferlerinin 2017 yılı sonu veya 2018 başında yapılmasını hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesimizin raylı sistemi Terminala ulaştırma çalışmaları başlayacak. Birçok kavşak inşası gündemdedir. Çekirge Devlet Hastanesi'ni Acemler'deki istihkam arsasına 5-6 ay içerisinde temelini atıp 2.5 veya 3 yılda devreye almayı hedefliyoruz. Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi 1 yılda Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanesi 2 yıl içerisinde hizmete girecek. Sağlık Kompleksinin inşaatı tamamlanacak. Milletvekillerimize hizmet sahalarının paylaşımını kabinenin 17 Kasım'daki yemin töreninden sonra teşekkül etmesi ile yapacağız. 5 aylık bir kayıp oldu. Ancak Türkiye alışık olmadığı, verimsiz geçen koalisyon yerine yeniden tek parti iktidarını tercih etti. Biz bu 5 aylık kayıp süreyi hızlı kararlar alarak telafi edeceğiz. Bu sebeple yemin töreninden sonra Cumhurbaşkanımızın, 17 veya 18 Kasım'da hükümeti kurma görevini vereceğini düşünüyorum" dedi.

Asgari ücret konusunda 1 Kasım'dan önce muhalefetin, bin 500, bin 800 hatta 5 bin liralık vaadlerine iş dünyasının tepki vermediğini, seçimden sonra AK Parti'nin bin 300 liralık asgari ücret sözüne karşı gelmeye başlandığına dikkat çeken Torun, "Asgari ücret çok taraflı bir konudur. Komisyonda hükümet ağırlıklı söz sahibi olmasına karşılık bütün tarafların görüşü alınarak kısa sürede karara bağlanacaktır. Yılbaşında geçerli olacak olan asgari ücret konusunda hükümetin yeterli fedekarlığı göstereceğini ve geniş bir kitleyi ilgilendiren bu konuda vaadini yerine getirmek için yoğun çalışma içerisinde olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN BURSA'YA GELİYOR

Torun, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oy oranını 10 puan arttıran Bursa'ya teşekkür ziyaretinde bulunmak için geleceğini söyledi. tarihin belli olmadığını ifade eden Torun, bu ziyaretin Bursalılar tarafından da çok arzu edildiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.