Hava Durumu

iPhone'da bu hatalara dikkat edin!

Bugünlerde herkes akıllı telefonuna adeta bir bebek gibi bakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
iPhone'da bu hatalara dikkat edin!

Koruma kılıfları, ekran kaplamaları, antivirüs programları derken liste uzayıp gidiyor. Aslında bu durumun en büyük sebeplerinden birisi cihazların son derece yüksek fiyatlara satılmaları. Diğer bir sebep de muhtemelen kullanıcıların kişisel bilgilerini mobil cihazlarında depolamaları ve bu bilgilerinbaşına bir şey gelmesini istememeleri. Pek de haksız sayılmazlar değil mi?

Çevremizdeki iPhone kullanıcılarının genelinde gördüğümüz ve cihazın ömrünü kısaltan faktörler bir araya getirildi. Gözümüz gibi baktığımız bu cihazları asıl yıpratan şey bilinçsizce yaptığımız bazı davranışlar. 

Söz konusu bu davranışların neler olduğunu görmek için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

iPhone'unu uzun süre açık tutmak Herhangi bir takılma veya kasma olmadıktan sonra pek çok iPhone sahibi cihazı yeniden başlatmanın akıllarına bile gelmediğini, hatta birçok kullanıcı aldığı günden bu yana iPhone'unu hiç kapatmadığını dile getiriyor.

Bu konuda gözardı edilen bir gerçek var. iPhone'larımızın sağlıklı çalışabilmeleri için en azından haftada bir olmak üzere yeniden başlatılmaları gerekiyor. Süre uzadığı zaman özellikle batarya ciddi zarar görüyor. Elbette bu etkiler uzun dönemde ortaya çıkıyor. Bu yüzden cihazınızı en azından haftada bir kez yeniden başlatmanızı öneriyoruz.

Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarını devamlı aktif bırakmak Bu bağlantıları daima açık bırakmak ne yazık ki safi enerji müsrifliğinden başka bir şey değil. Elbette Bluetooth üzerinden çalışan harici bir aygıtınız veya WiFi bağlantısına ihtiyaç duyduğunuz bir durum yoksa.

Şayet bu iki bağlantıya o an ihtiyacınız yoksa hemen kapalı konuma getirmeniz cihazınızın batarya ömrünü hatırı sayılır derecede uzatacaktır. Üstelik bunu yapması çok kolay. Parmağınızı ekranın alt kısmından yukarı doğru sürükleyerek ilgili menüye erişim sağlayabilirsiniz.

iPhone'ları kötü hava şartlarında kullanmak Kötü hava şartlarından kastımız soğuk ve yağmurlu havalar değil. Hatta üstün özellikler sahip koruma kılıfları sayesinde bu tür havalar problem yaratmıyor. Asıl önemli olan nokta aşırı sıcak havalarda kullanmak.

Özellikle tatil zamanı cihazlarımız plajlarda güneşe aşırı derece maruz kalıyorlar ve bu da onların öngörülen sıcaklık değerlerinin yukarısına çıkmalarına sebep oluyor. Hatta zaman zaman arabada unutulan iPhone'lar aşırı ısınan ortam sıcaklığı nedeniyle zarar görüyorlar.

Bu yüzden özellikle aşırı sıcak havalarda iPhone'unuzu en azından cebinizde veya gölgede tutmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer iyi bir kılıfınız yoksa, soğuk havalarda da dikkatli olmakta fayda var.

Gece boyunca şarjda bırakmak Gün içerisinde sürekli kullandığımız için iPhone'ları şarj etmek için en uygun zamanı gece uykuda olduğumuz zaman olarak kabul ediyoruz. Kulağa mantıklı gibi gelse de bu durum bir takım batarya sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Uzun süreler boyunca şarjda bırakılan cihazların bataryaları kısa süre içerisinde optimum performanslarını kaybetmeye başlıyor. İstenmeyen bu durumun önüne geçebilmek için batarya tam doluyken şarjda bırakmamak gerekiyor.

Yine de gece uyurken şarja takmakta kararlıysanız en azından bir veya iki saat sonrasına alarm kurarak şarjdan çıkarabilir ve cihazın sabaha kadar elektrik akımına bağlı kalmasına engel olabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.