Hava Durumu

Okullarda kantin denetimleri devam ediyor

Erzurum genelinde tüm eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin denetimine hız verildiğini belirten Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, gıda kaynaklı zehirlenmelerin büyük ölçüde gıda güvenliği kurallarına uyulmadan üretilen, muhafaza edilen ve satışa sunulan gıda maddelerinden kaynaklandığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2015 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Okullarda kantin denetimleri devam ediyor

Vali Altıparmak, "Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesini sağlamak en öncelikli görevlerimiz arasındadır. Gelişme çağında olan çocuklarımızın yeterli, dengeli ve sağlıklı gıdalarla beslenmesi, fiziksel ve zihinsel gelişim açısından en önemli unsurdur. Bunun eksikliğinde birçok sağlık problemi ortaya çıkabilmektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenme aslında koruyucu hekimliğe de hizmet eden bir unsurdur. Bizde devlet olarak gelecek neslimizi koruma adına her türlü tedbiri almak zorundayız. Bu kapsamda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda ekiplerimizce tüm eğitim kurumlarımızda ve çevresindeki gıda işletmelerine yönelik yoğun denetimler yapmaktayız. Ekiplerimiz bu işyerlerinde yasal mevzuat çerçevesinde asgari teknik ve hijyenik şartların sağlanmasını temin adına denetimler yapmaktadır. Bu çerçevede, eğitim-öğretim dönemi başlangıcından bugün kadar 183 adet okul kantini-yemekhanesi denetlenmiştir. Okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin de bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor." diye konuştu.
Denetimlerin bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları eşliğinde devam edeceğini belirten Vali Altıparmak, öğretmen ve öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.