Hava Durumu

Hedef ilk üçe girebilmek

Suriye'deki iç savaştan kaçıp ailesiyle Bursa'ya gelen ve 'müzik dehası' olduğu ortaya çıkan 17 yaşındaki Tambi Cimuk, 1 yılda katıldığı uluslararası 7 yarışmanın 5'inde birinci oldu. Genç müzisyenin şimdiki hedefi geçen yıl katıldığı ve 5'inci olduğu Rusya'nın St. Petersburg Uluslararası Müzik Yarışması'nda bu yıl birinci olmak.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2015 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hedef ilk üçe girebilmek

Suriye'nin başkenti Şam'da yaşayan Tambi Asaad, 3 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçarak 4 kişilik ailesiyle Bursa'ya geldi. Türkiye'ye Suriye pasaportuyla giriş yapan Tambi, uluslararası müzik yarışmalarına katılmak istedi ancak pasaport engeliyle karşılaştı. Bunun üzerine devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tambi'nin Türk vatandaşlığına alınmasını istedi. Gece yarısı Türk vatandaşlığına geçirilen Tambi, 'Cimuk' soyadını alarak geçen yıl Aralık ayında yapılan St Petersburg 2014 Samaria İliça Savşinski 6'ncı Uluslararası Müzik yarışmasına katıldı ve 5'inci oldu.

7 YARIŞMADA BİRİNCİLİK

Bir yıl içinde ABD, Rusya, Bulgaristan, İspanya, İsveç ve Almanya'daki yarışmalara katıldığını söyleyen Tambi, toplam 7 yarışmanın 5'inde birincilik, bir ikincilik ve bir de beşincilik aldığını belirterek, öğretmeni ve ailesinin desteğiyle kendisinin çok şey kazandığını söyledi. Tambi Cimuk, "Bu yarışmalarda müzisyenlerle tanıştım. Benim için gurur vericiydi. Umarım ilerde daha iyi ve zor yarışmalara katılarak birincilik elde edeceğim. Ülkemi tanıtmak için yarışmalara katılmak benim için önemli" diye konuştu.

Tambi'nin menejeri Rüstem Avcı da, "Geçen yıl yol yorgunluğu ile gittikleri St Petersburg'daki yarışmadan istediğimiz dereceyi elde edemedik. Şimdi 5-1 0 Ocak'ta o yarışmanın rövanşıymış gibi düşündüğümüz yarışmaya yeniden katılacağız. Çok zor yarışma ama ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.