Hava Durumu

Şahin: Bursa'ya ne yapsak az!

Doç. Dr. Süleyman Şahin, kentin her noktasına spor tesisi yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Hedefimiz hem elit sporcular yetiştirmek, hem de gençlerimizi spora yönlendirmek. Göreceksiniz kısa zamanda Bursaspor'da söz sahibi olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2015 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2015 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şahin: Bursa'ya ne yapsak az!

Gökhan GÜNDOĞDU

4 yıldır Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koltuğunda oturan Doç Dr. Süleyman Şahin. Tam bir spor adamı. Doğup büyüdüğü kentte hizmet etmekten büyük gurur duyuyor. Bursa'nın sporda marka kent olması için gece gündüz demeden çalışıyor. 2020 veya 2024 olimpiyatlarına aday olan Türkiye'nin her yerine yapılan spor yatırımlarından

Bursa'nın daha fazla pay almasını istiyor. Bu yüzden tesisleşme konusunda ciddi yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini söylüyor. Gelecekte Bursa'nın sporda da söz sahibi olacağının altını çiziyor. Kentin 17 ilçesine önemli tesisler yapıldı. Bu tesislerden çok yakın zamanda elit sporcular yetişecek. Bursa tam anlamıyla sporcu fabrikası olacak. Sağlıklı nesiller yetişecek. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin destekleriyle Bursa'nın çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını söylüyor. Yarım kalan tesisleri bitirmekle başladıkları tesisleşme hamlesinde önemli yatırımlara imza attıklarını belirten İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, 4 yılda yaptıkları ve yapacakları tesisleri şöyle anlatıyor:

 

KIŞ SPORLARININ MERKEZİ OLACAK

"Koltuğa oturur oturmaz ilk önce Nilüfer Spor Salonu'nu bitirdik. Yıllardır atıl durumda bulunan ve kentin kanayan yarası olan Nilüfer Spor Salonu dünya standartlarında bir tesis oldu. Burayı 2014'de hizmete açtık. Aynı şekilde Cengiz Göllü Spor Salonu'nu bitirdik. 2010 yılında tesisimiz olmadığı için alamadığımız Dünya Basketbol veya Voleybol Şampiyonları'nın bazı müsabakalarını artık kentimizde yapabilir duruma geldik. Bu Dünya standartlarındaki iki salonumuz klente çok yakıştı. Ayrıca kış sporlarının merkezi sayılan Bursa'da yıllardır sadece Uludağ'da kayak yarışları yapılıyor. Bu Bursa için yeterli değil. Buz pateni, buz hokeyi ve curling gibi kış sporlarının da yapılmasını düşünerek Kestel İlçe'mize tam donanımlı bir tesis yapıyoruz. Olimpik ölçülerde Türkiye'nin 5.

tesisi olacak. 2016 yılının ilkyarısında hizmete açacağız. 13 milyonluk ciddi bir yatırım. Bitmesine de çok az kaldı. Burada buz pateni, buz hokeyi gibi uluslar arası müsabakalar oynanacak. Bu müsabakalar Bursa'yı ön plana çıkaracak."

ATICILAR'A DEV YATIRIM

"Gürsu İlçe'mize de sporcu yetiştirecek bir fabrika kuruyoruz. 7 milyon TL'ye mal olacak tesisisin kaba inşaatı sürüyor. Bu tesiste 3 büyük ve 3 küçük salon olacak. Bu salonlarda çok sayıda çocuğumuz aynı anda antrenman yapacak. Kısaca geleceğin sporcuları burada yetişecek. Bunun yanında artan sporcu potansiyelini karşılamak ve kentimize gelen Milli Takım'ların antrenman yapıp konaklayabilecekleri Sporcu Kamp Eğitim Merkezi yapılıyor. Spor bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizin ortak yaptığı bu proje kent için çok önemli. Tesis 200 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Tesiste spor salonları, antrenman sahaları, derslikler yer alacak. Yeni yılın ilk aylarında bu tesis teslim edilecek. Bunun yanında yine Atıcılar'da bulunan Olimpik Yüzme Havuzu'muzun yanında ısınma havuzu yoktu. Bu yüzden Uluslar arası müsabakalar alamıyorduk. Bu sorunu da çözmek için kolları sıvadık. Uluslar arası yarışmalar için bu ısınma havuzu gerekli. 5 kulvarlı yanları açılır-kapanır yarı olimpik bir havuz yapıyoruz. Bu da bir milyon TL'ye bitecek."

YILDIRIM ŞAHA KALKACAK

"Yıldırım İlçe'miz çok göç alan bir bölge. Burada mevcut spor kompleksi yeterli değil. Bunu düşünerek Ankara Caddesi üzerinde bulunan Karayolları arazisini Spor Bakanlığımız bize tahsis etti. Burası 33 dönümlük bir yer. Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali ile ortak bir çalışma yaptık. Buraya Türkiye'nin en büyük spor kompleksini inşa edeceğiz. Olimpik ölçülerde jimnastik salonu, 2000 kişilik spor salonu, 4 antrenman salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezlerinin olacağı dev bir spor kompleksi. Selçuklu mimarisinde yapılacak. Yaklaşık 35-40 milyon TL para harcanacak ve 2 yıl içinde bitecek. Yıldırım İlçemiz bu tesisle biraz daha canlanacak. Ayrıca kentin bir çok noktasına Gençlik Merkezleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. M.K.Paşa İlçemiz'de temeli atılıp 20 yıldır öylece duran 38 dönüm üzerindeki tesisin ihalesini yaptık. Yüzme havuzu, spor salonları olacak. M.K.Paşa Belediyemiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile beraber çok modern bir tesis olacak. 24 milyon TL harcanacak. Ayrıca Orhangazi'ye 2,3 milyon TL harcanan yarı olimpik yüzme havuzu bitmek üzere. Tüm ilçelerimizde yüzme havuzu yapıyoruz. Karacabey'de çok amaçlı bir spor salonumuz mevcut. Harmancık ve Büyükorhan'a spor salonları yaptık. Gemlik Umurbey'de futbol sahası bitti. En kısa açıalacak. İznik, Orhangazi ve M.K.Paşa'yı sentetik sahalar yaptık. Her biri bir milyon TL."

KAPALI ATLETİZM SALONU YAPILACAK

Süleyman Şahin, halen yapımı devam eden çok sayıda tesis ve gençlik merkezi olduğunu da söyleyerek, "Bu inşaatlarımızın yanında mevcut tesislerimizi de yeniliyoruz. Yıllar önce yapılan Atletizm pistinin tartanını değiştireceğiz. Bunun için 2 milyon TL harcayacağız. Atıcılar'daki Çok Amaçlı Spor Salonu'muzun da zemini kısa sürede yenilenecek. Bu salonun yanına 4 adet toprak kort inşa ettik. Boksçularımızı da düşünerek 4 küçük ve bir de büyük ring yaptık. Artık onlarda modern bir tesiste çalışacaklar. Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu'muzda da büyük tadilat yaptık. Bursa için yine çok önemli bir tesis daha yapacağız. Büyükşehir Belediye'mizle beraber Türkiye'de ikinci olacak Kapalı Atletizm Salonu. Bu Demirtaş çöplüğü kavşağında bulunan eski Cumhuriyet Sahaları'nın olduğu yere inşa edeceğiz. İhalesi yapıldı. 20 milyon TL harcayacağız. Bu tesis Bursa'mız için çok önemli. Bütün spor branşlarımız burayı kullanacak. Burada koşacaklar" dedi. Göreve geldikten sonra kentte sporcu sayılarının da hızla arttığına dikkat çeken Şahin, "2010'da 70 bin 181 olan lisanslı sporcu sayısı şu an 135 bin 829 civarında. Ayrıca kulüp sayımızda da artış var. 385 olan sayı şu an 507'e yükseldi. Engelli sporcularımız 1030'dan 1680'e çıktı. Antrenör sayımızda 70'den 120'ye çıktı. Bir yılda 24 bin müsabaka yapıyoruz. Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF)'nin de organize ettiği maçlarla bu sayı 30 bine çıkıyor. Ayrıca yazın 50 bin çoçuğumuz spor okullarında ücretsiz eğitim gördü. Bundan sonraki yıllarda sayı artacak." Doç. Dr. Süleyman Şahin, gelecek yıl Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenecek olan Olimpiyatlara Bursa'dan 4 veya 5 sporuyla katılacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.