Hava Durumu

Kim bu Bayırbucak Türkmenleri?

Hatay'ın güneyinde, Suriye sınırlarında bulunan Bayır-Bucak Türkmenleri katliamla karşı karşıya. Peki, uzun süredir ülke gündemini meşgul eden Bayır-Bucak Türkmenleri kimdir ve kime karşı savaşıyor?

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2015 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2015 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kim bu Bayırbucak Türkmenleri?

Suriye Türklerinin yaşadığı bölgeye saldırı başlatan Rusya, Suriye ve Hizbullah, Türkmen Dağı'na girdi. 27 Türkmen köyünün yer aldığı Türkmen Dağı civarını havadan ve karadan bombalayan üçlü ittifak, bölgedeki Türk izlerini silme peşinde.

IŞİD'E KARŞI SAVAŞAN TÜRKMENLERİ VURUYORLAR
Bölgedeki IŞİD tehdidine karşı silahlanan Türkmenler, kendilerini koruyamayan rejimin saldırısıyla karşı karşıya. Savaşın başladığı günden itibaren yalnız bırakılan Türkmen köyleri önce IŞİD'in sonra PYD'nin tehdidiyle karşı karşıya kaldı. IŞİD saldırılarının ardından PYD tarafından köyleri boşaltılan Türkmenler bir süre sonra kendilerini korumaya başladı fakat bu defa devreye Suriye rejimi girdi. Rusya ve Hizbullah ile birlikte Türkmen Dağı'na saldıran rejim güçleri bölgenin kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdi.

IŞİD BAHANESİYLE GELDİ ÖNCE MUHALİFLERİ SONRA TÜRKMENLERİ VURDU
IŞİD'e karşı operasyon başlatacağını duyuran Rusya ise ilk günden itibaren Esad'a karşı savaşan muhalifleri hedef aldı. Muhaliflerin büyük tepki gösterdiği operasyon dünya kamuoyunda yeterli tepkiyi göremeyince Rusya uçakları bu defa Türkmen köylerine yöneldi. Bölgeyi havadan bombalayan Rus uçakları, böylece rejim askerlerinin geçişini kontrol altına aldı.

TÜRKMENLER KATLİAMLA KARŞI KARŞIYA
Son günlerde girdikleri çatışmalarla IŞİD'den iki köylerini geri alan Türkmenler ardından Suriye rejimin hedefi oldu. Bölgede yaşayan yaklaşık 25 bin Türkmen'e bundan sonra ne olacağı ise muamma.

BAYIR-BUCAK TÜRKMENLERİ KİMDİR?
Suriye Türkleri ya da Suriye Türkmenleri, Suriye'de yaşayan Türk azınlıktır. Suriye Türkleri, Selçuklu Sultanı Alparslan'ın Malazgirt Savaşı'ndan önce belirli oranlarda Rakka ve Halep bölgesine yerleşmeye başlayan ardından Anadolu'nun fethiyle bölgeye genel anlamda yerleşmeye başlayan Haçlı Seferlerine karşı önemle yerleştirilmiş Oğuz boylarıdır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.