Hava Durumu

Şaka değil! Bu bir domates yarışması

Antalya'da düzenlenen en hızlı domates yeme yarışmasında Özlem Sarıkeçili, 3 dakika içerisinde 1 kilo 679 gram domates yiyerek birinci oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2015 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2015 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şaka değil! Bu bir domates yarışması

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Domatexpo Fuarı törenle açıldı. Fuar çerçevesinde düzlenen domates yeme yarışması finali ise ilginç görüntülere sahne oldu. Kasalarla domatesi önlerine alan Kumlucalı 12 kadın, 3 dakika içinde en fazla domatesi tüketmek için yarıştılar.

Fuarda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Açılış konuşması yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Türkiye'de en çok sebze üretilen ilin Antalya, Antalya'da da Kumluca'nın olduğunu söyledi.

Seracılıkta sorunların çok olduğunu belirten TÜSEMKOM Genel başkanı Yüksel Tavşan ise, "Tüm sorunlarda tek çare kapısı devlet değildir. Devlet ve siyasiler yardımcı olur. Ancak, komisyoncular ve üreticiler olarak birleşmek zorundayız. Üretici birliklerinin kurulması gerekir. Bunu vurgulamak istiyorum" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de, gübrede, yemde ve mazottaki sıkıntıları giderdiklerini belirterek, "Antalya'da 2003'de tarıma verilen destek 16 milyon TL dir. 2014 yılında ise 122 milyon TL olmuş. Biz Antalya milletvekilleri olarak tarımın sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.
Son olarak kürsüye gelen Antalya Valisi Muammer Türker, bitkisel üretimde akla gelecek ilk yerin Antalya olduğunu belirterek, Antalya'nın hem turizmde hem de tarımda başkent olduğunu söyledi. Ekonomideki karşılığı 540 milyon dolar olan ihracatın artması gerektiğini kaydeden Türker, bunun içinde çeşitli ihraç ürünleri yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Antalya Valisi ile AK Parti Antalya milletvekillerine plaket takdim edildi. Yapılan duanın ardından fuar açılışı yapıldı. Açılışın ardından kadınlar arası domates yeme yarışması yapıldı. İlginç görüşmelere sahne olan yarışmada 3 dakika içinde en çok domates yiyen yarışmacılar dereceye girebildi. Yarışmada bin 679 gram domates yiyerek birinci olan Özlem Sarıkeçili'ye tam altın, bin 429 gram domates yiyerek ikinci olan Nigar Sarıkeçili'ye yarım altın, bin 137 gram domates yiyerek üçüncü olan Şehriban Karakaya'ya da çeyrek altın verildi.

Törene Antalya Valisi Muahammer Türker, Antalya İl Emniyet Müdürü, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Özdoğan Enç, Atay Uslu, TÜSEMKOM Genel Başkanı Yüksel Tavşan, Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, büyükşehir koordinatörleri, muhtarlar ve üreticiler katıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.