Hava Durumu

Satrançta milli mücadele sürüyor

Satranç Milli Takımı, İzlanda'da düzenlenen Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda madalya mücadelesini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2015 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Satrançta milli mücadele sürüyor
Başkent Reykjavik'te organize edilen şampiyonada, 35 ülkeden 36 takım ve 178 sporcu madalya mücadelesi veriyor. Dokuz tur üzerinden organize edilen şampiyona, 22 Kasım Pazar günü sona erecek.
Türkiye şampiyonada, büyük usta kategorisinde Dragan Solak, Alexander Ipatov, Mustafa Yılmaz, Barış Esen, Emre Can, kadınlar uluslararası usta kategorisinde Ekaterina Atalık, Khayala Isgandarova, Zehra Topel, kadınlar büyük usta kategorisinde Betül Cemre Yıldız, Kübra Öztürk'ten oluşan kadrosuyla mücadele ediyor.
SATRANCIN MOZART'I CARLSEN DE SAHNE ALACAK
İzlanda, Sovyetler Birliği'nden Boris Spassky ve ABD'li Bobby Fischer arasında 1972 yılında yapılan ve "yüzyılın maçı" olarak hatırlanan karşılaşmadan sonraki en büyük satranç organizasyonuna ev sahipliği yapıyor.
"Satrancın Mozart"ı lakabıyla anılan dünya şampiyonu Norveçli Magnus Carlsen de şampiyonada yer alacak.
3 TUR GERİDE KALDI
Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda şu ana kadar 3 tur müsabakaları yapıldı.
İlk turda kadınlar kategorisinde ev sahibi İzlanda ile karşılaşan milliler, 3 puan almayı başardı. Genel kategoride ise dünya sıralamasının ilk sırasında yer alan ancak son üç Avrupa Takımlar Şampiyonası'nı kazanamayan Rusya ile yarışan milliler, 2 maçtan yenik ayrılırken, 2 kez de berabere kaldı.
İkinci turda genel kategoride Belçika ile karşılaşan milli sporcular, 3,5/0,5 skor elde etti. Kadınlar kategorisinde Gürcistan ile mücadele eden ay-yıldızlılardan Betül Cemre Yıldız rakibini yenerken, Kübra Öztürk berabere kaldı. Ekaterina Atalık, Khayala Isgandarova ise ikinci turda iyi mücadele etmelerine rağmen maçı kaybetti.
Satranç Milli Takımı, üçüncü turda genel kategoride karşılaştıkları İzlanda'yı 3-1 yenerken, kadınlar kategorisinde şampiyonanın güçlü takımlarından Ermenistan ile berabere kaldı. Magnus Carlsen'in Ermenistan takımından Aronian ile mücadelesinden puansız ayrılması ise üçüncü turun sürprizleri arasında yer aldı.
Milliler, dördüncü turda genel kategoride şampiyonanın iddialı takımlarından Azerbaycan, kadın sporcular ise Hollanda ile oynayacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.