Hava Durumu

Onlar bir değil iki can kurtarıyorlar

Çetin kış şartlarında acil vakalara ulaşabilmek için özel olarak tasarlanan paletli ambulanslar, Eskişehir'de de hayat kurtarmak için hazır.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2015 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2015 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Onlar bir değil iki can kurtarıyorlar

Özellikle yüksek kesim ve arazi bölgelerinde fazla görülen kar yağışı, tüm hayatı olumsuz etkilediği gibi 112 Acil Servis ekiplerinin de işlerini bir hayli zorlaştırıyor. Sürekli kar yağışından dolayı kapanan yollarda ilerlemekte güçlük çeken 112 ekiplerinin yardımına ise paletli ambulanslar yetişiyor. 4x4 özelliğe sahip 112 Acil Servis'in paletli ambulansları, özel yapısı sayesinde zorlu kış şartlarında dahi rahatça ilerleyebiliyor. Özel paletleri sayesinde dağ-bayır dinlemeden ilerleyebilen paletliler, içerisinde bulundurduğu ekipmanlarıyla ve donanımıyla da normal bir ambulansı aratmıyor. Zorlu kış şartlarında her türlü acil vakalara ulaşmak için kullanılan bu ambulanslar, kimi zaman gebe hastaları da kentteki en yakın hastaneye ulaştırarak 2 can birden kurtarıyor.

PALETLİ AMBULANS SON 2 YILDA ESKİŞEHİR'DE 14 HASTAYI YAŞAMA DÖNDÜRDÜ
Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Halil Yıldırım, zorlu kış şartlarında normal ambulanslarla ulaşamadıkları yerlerde bu ambulansları kullandıklarını söyledi. Paletli ambulans sayesinde 2014 yılında 6, 2015 yılında ise 8 hastanın hayatını kurtardıklarını aktaran Yıldırım, "Paletli ambulansla 2014 yılında 6, 2015 yılında 8 vakamızı kurtardık. Özellikle Eskişehir'de kar yağışının yoğun geçtiği bölgelerde Mihalgazi, Sarıcakaya, İnönü, Mahmudiye, Çifteler ilçelerimizde daha yoğun olduğu yerlerde paletli ambulans kullanıyoruz. Normal ambulansımızın ulaşamadığı ve yolların tamamen kapalı olduğu dönemlerde, arazinin her yerine uygun olduğu için ve her yere gidebilecek bir araç olduğu için bu araçla hastalarımızı taşıyoruz. Hastalarımıza bu konuda yardımcı oluyoruz, bununla hayat kurtarıyoruz" dedi.

ZORLU KIŞ AYLARINDA YAŞANAN TRAFİK KAZALARINDA VAZGEÇİLMEZ
Zorlu kış aylarında yaşanan trafik kazalarında ve özellikle görülen travma olaylarında paletli ambulansların kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Dr. Yıldırım, "Yoğun kış şartlarının yaşandığı dönemlerde özellikle trafik kazası daha çok meydana geliyor. Bu tür yerlerde yol sürekli kar yağışı ile kapandığından olay yerine normal ambulanslarla ulaşamıyoruz. Dolayısıyla paletli ambulanslar, özellikle trafik kazalarında meydana gelen travma hastalarında yardımcı oluyor. İlk etapta paletli ambulanslarımızla hastalarımızı alıp, onları tekrardan normal ambulansımızın yürüyebileceği yollara kadar paletliyle taşıyoruz. Oradan da hastalarımızı hastaneye götürüyoruz" şeklinde konuştu.

"BİR DEĞİL İKİ CAN BİRDEN KURTARIYORUZ"
Dr. Halil Yıldırım, yine zorlu kış şartlarında, kente ya da en yakın hastaneye ulaşamayan gebe hastalarında da yardımına koşarak bir değil iki canı birden kurtardıklarını söyledi. Yıldırım, "Yine yoğun kış şartlarının oluştuğu dönemlerde özellikle gebe hastalarımız şehre ulaşmakta büyük zorluklar yaşamaktalar. Ya da en yakın hastaneye ulaşmakta güçlük yaşamaktalar. Bunların olduğu dönemlerde yine biz paletli ambulansımızla gebe hastalarımızı ve onların karnında taşıdığı bir can olduğu için aslında bir değil iki canı hayata kavuşturuyoruz. Bu da bizim için büyük bir mutluluk oluyor" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZIN HAYATI İÇİN UĞRAŞIYORUZ, HERKESE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Halil Yıldırım, ambulansların da normal araçlar gibi 4 teker üstünde gittiğini, bu yüzden istemeden de olsa geç kalma hadisesinin yaşanabildiğini vurgulayan Yıldırım, vatandaşların hayatı için uğraştıklarını, herkese yardım etmeye çalıştıklarını anlattı. Dr. Yıldırım, şöyle devam etti:
"Sonuçta bizim araçlarımız da 4 lastik üzerinde yürüdüğü için kimi zaman vakalara biraz daha gecikmeli ulaşıyoruz. Ama genelde telefonda arka arkaya aramalar alıyoruz. Aslında onlar bizim için can, vatandaşımızın hayatı için uğraşıyoruz. Sonuçta burası bizim hepimizin, burası bir kamu malı, biz bununla birlikte herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. 112'nin ne kadar önemli olduğunun da bilincindeyiz. O açıdan onlara en hızlı sürede ulaşmaya çalışıyoruz ve en hızlı sürede en uygun hastaneye nakilleri sağlamaya çalışıyoruz. Ama kimi zaman gelen çağrılarda hastalarımız bu konuda biraz daha aceleci oluyorlar ve tekrar tekrar arıyorlar. Bu da diğer bize ulaşmaya çalışan vatandaşlarımıza engel oluyor. Bu tür olaylarda biraz daha sakin olup olayı gözlemlemenin daha akıllıca olduğunu düşünüyorum. Bu konuda vatandaşlarımız bize yardımcı olursa mutlu oluruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.