Hava Durumu

Engelli gencin azmi bitmedi! Sevinci herkesin sevinci oldu

Tokat'ta uzun yıllardır iş hayali kuran bedensel engelli Eser Elibol, işe başlamanın sevincini yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2015 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2015 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Engelli gencin azmi bitmedi! Sevinci herkesin sevinci oldu
Tokat'ta doğuştan serebral palsi (SP) hastalığı nedeniyle konuşmakta ve yürümekte zorluk çeken 24 yaşındaki Eser Elibol, azmi ile örnek oldu. Emekli bir ailenin 2 çocuğundan birisi olan Elibol, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlkokulu'nun talebi doğrultusunda İŞKUR tarafından Toplum Hizmetleri projesi kapsamında çekilen kura ile işe başladı. 6 aylık geçici bir iş olsa da işe başlamanın sevincini yaşayan Elibol, okulda danışma hizmet vermeye başladı. Görme engelli öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını temin edilmesi noktasında yardımcı olacak olan Elibol, hayalinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu.
AZMİ İLE MESLEK YÜKSEK OKULUNDAN MEZUN OLDU 
Doğuştan gelen rahatsızlığı nedeni ile engelli olduğunu ve uzun süre fizik tedavi gördüğünü ifade eden Elibol, çocukluk yaşlarının yanı sıra okul hayatının da zorluklarla geçtiğini söyledi. Yol sorunu ve çeşitli nedenlerle okula yaşıtlarından iki yıl daha geç başladığını ifade eden Elibol, "Okula gitmekte güçlük çekiyordum, annem beni okula sırtında götürdü. Kesinlikle bundan gocunmadım. İlkokula beni engelli olduğum için almak istemediler. Rapor aldıktan sonra okula başladım. Arkadaşlarım başta kabullenemedi, sonra içlerine aldılar. Lisede de sorunlar yaşadım. Ama bir şekilde bitirdim. GOÜ Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü'nden mezun oldum. Orada da sorunlar yaşadım. Okulu bırakacaktım ama görme engelli bir arkadaşımın azmi ve tavsiyeleri üzerine başarmaya karar verdim" dedi.
İŞ HAYALİ GERÇEK OLDU 
Elibol, çalışma hayatının içinde olmak için yıllardır ümitle beklediği, tam ümidini kesmişken sevinçli haber aldığını belirterek, "Semra hocam bana sürekli destek oldu. İŞKUR'dan mesaj gelince sevinçten şaha kalktım. O sevincimi anlatamam, inanılmaz bir sevinç yaşadım. Başladığım iş 6 aylık bir iş ama ben bunu uzatma çabası içindeyim. Kendimi bu işte de kanıtlayacağım. Kapılar yüzüme kapanır mı kapanmaz mı orasını Rabbim bilir. Ama elimden tutan birisi olursa kesinlikle inanıyorum bir gün hak ettiğim yere geleceğim. Annem 'işe başlayacağım' dediğimde inanamadı. 'Seninle yine alay ediyorlar' dedi. Mesajı gösterdim yine inanmadı. Ne zaman ben işe başladım, takım elbiseyi giydim o zaman inandı. Boynuma sarıldı. Kesinlikle anne ve babanın hakkı ödenemez onlar bir tane" diye konuştu.
EVLİLİK VE 3 ÇOCUK HAYALİ KURUYOR 
İş bulduktan sonra evlilik hayalinin de gerçekleşmesini beklediğini ifade eden Elibol, konuşmasına şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 3 çocuk şart. Benim de çok şükür aklım başımda, evimi geçindirecek kapasitede bir insanım. Neden evlenmeyim? Beni çok seven bir kız arkadaşım var. Gönlüm ister ki onla evleneyim. Ama bu geçici işle kesinlikle düşünmüyorum."
"ESERİN İKİ BÜYÜK HAYALİ: "UÇAĞA BİNMEK, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEK" 
"Engelli olmasaydım pilot olmak isterdim" diyen Elibol, "Göklerde uçmak bana cazip geldi. Allah nasip ederse bir kere uçağa binmeyi çok isterim. Benim en büyük bir başka hayalimde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile yüz yüze görüşmek. Ona anlatacağım o kadar şey var ki. Ondaki bakış açısı kimsede yok. İyi yerden bakmayı her zaman bildi. İş sorunumu çözüp evlenmek istiyorum" şeklinde konuştu.
DİĞER ENGELLİLERE MODEL OLACAK 
Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Semra Öztürk, çok uzun zamandır Eser'in işe başlamasını beklediklerini ifade ederek, "Eserin okulundan mezun olduğundan beri çalışma azmi vardı. Zaman zaman hevesini kaybettiğini gördük, destek olduk. Çok şükür bu günleri gördük. Geçicide olsa bir işe başladı. Burada da kendini gösterecek. Başaracak da. Çünkü engelli birey ama bugüne kadar çok azmetti. Diğer özel çocuklarımıza da bir model olacak. Kurumda çalışanlara kendini ispatlayacak" açıklamasını yaptı.
Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlkokulu Müdürü Abdurrahman İlhan da, İŞKUR'dan personel istediklerini, kurayı kazanarak Eser'in işe başladığını ifade ederek, "Eserin buraya verilmesinden memnun olduk. Bu konu üzerinde sürekli farkındalık oluşturan bir ekibimiz vardı. Eser'in buraya gelmesi isabetli oldu. Öğrencilerle ilgilenme, okula gelenleri danışma olarak karşılama gibi görevler verdik. Öğrencilerle okula gelenlerle iç içe olarak hizmet verecek" dedi.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.