Hava Durumu

Düşen Rus uçağı hakkında kritik açıklama

ABD istihbarat kaynakları, Rus yolcu uçağının "büyük olasılıkla" DAEŞ'in uçağa yerleştirdiği bombanın patlaması nedeniyle düştüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2015 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2015 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Düşen Rus uçağı hakkında kritik açıklama

ABD istihbarat kaynakları, Rus havayolu şirketi Kogalımavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının Mısır'da düşmesinin "büyük olasılıkla" DAEŞ veya bağlı grupların uçağa önceden yerleştirdikleri bombanın patlaması sonucu gerçekleştiğini öne sürdü.

CNN'in ABD istihbarat kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, bir istihbarat yetkilisi "Bagaj ya da uçağın başka bir kısmına yerleştirilmiş bombanın patladığına yönelik güçlü kanaat var" ifadesini kullandı.

İstihbarat kuruluşlarının resmi olarak henüz bir sonuca varmadığı vurgulanan haberde, bu kanaate kazanın meydana geldiği cumartesi gününden bu yana toplanan istihbarat raporları ile varıldığı kaydedildi.

Şarm El-Şeyh-St. Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.