Hava Durumu

Kenan İpek bakanlık görevini devretti

Seçim hükümetinde Adalet Bakanı olarak görev yapan Kenan İpek, görevini yeni Bakan Bekir Bozdağ'a Adalet Bakanlığı'nda düzenlenen törenle teslim etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yol haritamız esasında belli. Yargı reformu, strateji belgesi, yargı reformu eylem planı bizim yolumuzu gösteriyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kenan İpek bakanlık görevini devretti

Seçim hükümetinde Adalet Bakanı olarak görev yapan Kenan İpek, görevini yeni Bakan Bekir Bozdağ'a Adalet Bakanlığı'nda düzenlenen törenle teslim etti.Devir teslim töreninde konuşan İpek, 7 Haziran Genel Seçimleri'nden önce Adalet Bakanı olarak görevlendirildiğini belirterek, "63. Hükümet'te bu görevim devam etti. Beni bu göreve layık gören başta Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim. 1 Kasım'da yapılan seçimle milletimiz gerçek bir demokrasi şöleni yaşattı bize. Gerek seçime katılma oranıyla, gerekse de bir bayram havasıyla yapılan seçim sonucunun milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz görevini yaptı.

Bize çok kıymetli 4 yıl verdi. Adalet Bakanlığı olarak yapacağımız çok iş var. Nisan ayında Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan yargı reformu stratejisi Adalet Bakanlığı'nın önümüzdeki 5 yıllık yol haritası. Sayın Bakanımız ayrılmadan önce bu çalışmalara biz başlamıştık. Belli bir noktaya getirdik. İnşallah yeni parlamento döneminde yılbaşından sonra yargı reformu paketler halinde parlamentoya bu çalışmalarımız sunulmuş olacak. Bunun dışında bildiğiniz gibi AB müzakere sürecinde bizim bakanlığı ilgilendiren 23. ve 24. fasıllar var. Henüz bu fasıllar açılmadı ancak fasıllar açılmış gibi arkadaşlarımızla biz çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. İnşallah 2016 yılı yargımız için, adalet teşkilatı için hayırlı bir yıl olur. Sayın Bakanımız ile 15 ay beraber çalıştık. Yargının bütün sorunlarını biliyor. Kendisine tekrar hoş geldin diyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.