Hava Durumu

Doğa Sigorta'ya yabancı ilgisi

Doğa Sigorta CEO'su Nihat Kırmızı, şirketlerine yönelik ilgiyi bildiklerini belirterek "Bu denli güvenilir bir imaja sahip olması memnuniyet verici" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2015 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2015 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Doğa Sigorta'ya yabancı ilgisi

Kurulduğu günden itibaren başarıyla uyguladığı sağlıklı büyüme stratejisi ve güçlü sermayesi ile sektörün güvenilir şirketlerinden biri haline gelen Doğa Sigorta Türkiye'de ilk kez uygulanan İslami hassasiyetlere uygun katılım sigortacılığıyla yabancı sermayenin dikkatini çekiyor. Doğa Sigorta CEO'su Nihat Kırmızı, şirketlerine farklı ülkelerden talipler olduğunu belirterek "Körfez ülkelerinden ve Avrupa'dan dünyanın önde gelen sigorta şirketleri Doğa Sigorta'ya yatırım yapmak için çalışmalar yapıyor. Şirketimize yönelik ilgiden bihaber değiliz. Her ne kadar yabancı sermayenin ülkemize bizim aracılığımızla ilgi duyması ve şirketimizin kısa zamanda bu denli güvenilir bir imaja sahip olması memnuniyet verici olsa da şuanda dışarıdan yatırım almak gibi bir gündemimiz yoktur" dedi.
Doğa Sigorta CEO'su Nihat Kırmızı, "Hali hazırda güçlü sermaye yapısına sahip olan şirketimizin, dünyanın en güçlü reasürans şirketleriyle işbirlikleri bulunmakta ve üstlendiği riskin paylaşımını mükemmel bir şekilde gerçekleştirmektedir. Bu anlamda Doğa Sigorta yüzde 100 yerli bir kooperatif şirketi olarak 2023 yılına kadar sektörde önemli bir yer edinmeyi ve sektörün en önemli şirketlerinden biri haline gelmeyi hedeflemiştir" ifadelerini kullandı.
Bu tür ortaklıklara veya yatırımlara hedeflerine ulaştıkları taktirde gündemlerine alabileceklerini açıklayan Kırmızı, "O tarihe kadar yüzde yüzü yerli sermayeli bir şirket olarak devam etmeyi hedefliyoruz" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.