Hava Durumu

Sporda engel tanımıyorlar...

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Gençlik Projeleri Destekleme Programı' olan 'Aşmak İçin Hareket' projesi kapsamında Türkiye İşitme Engelliler 1. Ligi'nde mücadele eden Düzce İşitme Engelliler Spor Kulübü Futbol Takımı ile Düzce Protokolü halı sahada karşı karşıya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sporda engel tanımıyorlar...

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Gençlik Projeleri Destekleme Programı' olan 'Aşmak İçin Hareket' projesi kapsamında Türkiye İşitme Engelliler 1. Ligi'nde mücadele eden Düzce İşitme Engelliler Spor Kulübü Futbol Takımı ile Düzce Protokolü halı sahada karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçta taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve karşılaşma berabere bitti.

Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi tarafından engelliler için gerçekleştirilen 'Aşmak İçin Hareket' projesi etkinlikleri devam ediyor. Dernek ilk olarak, engellilerin at sevgisini geliştirmek için Binef at çiftliğinde engelli engelsiz çocuklar ata binmişti. Bunun ardından da halı sahada protokol üyeleri ve Türkiye İşitme Engelliler 1. Ligi'nde mücadele eden Düzce İşitme Engelliler Spor Kulübü Futbol Takımı karması futbol maçı yaptı.

Düzce Valisi Ali Fidan maçla ile ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürüyen 'Aşmak için hareket Projesi' kapsamında BAYAZAY Derneği Düzce şubemiz organizasyonunda engelli kardeşlerimiz ile maç yapıyoruz. Aslında burada verdiğimiz mesaj şu; engeller aslında vücutta değil, kafalarda. Hayatımızı, şehirlerimizi planlarken, spor tesislerimizi planlarken onları da dikkate almamız, onları da göz önünde bulundurmamız gerektiğini vurgulamak istiyoruz" dedi.

Düzce İşitme Engelliler Spor Kulübü futbolcusu Hasan İslam Bürün, kendilerine bu güne kadar hiçbir ilginin olmadığını fakat bu sene kendilerine olan ilginin çok fazla olduğunu bunun sevincini yaşadıklarını söyledi.

Hasan İslam Bürün aynı takımda mücadele eden işitme engelli Selman Horuz'un işaret dili ile anlattıklarına tercüman olarak "Çok mutluyuz" dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, engelliler için yapılan her türlü projeye destek verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Düzce Valisi Ali Fidan'ın başlama vuruşu ile start alan mücadele iki devre ve 30'ar dakika sürdü. Karşılıklı ataklarla geçen maçta taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve karşılaşma berabere sonuçlandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.