Hava Durumu

Rusya'dan ABD'ye sert tepki!

Katil Esed'ın 2017 yılında görevden ayrılmasının planladığı yönünde ABD basınında çıkan haberlerdeki iddialara Rusya'dan "Bizim böyle bir plandan haberimiz yok" tepkisi geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rusya'dan ABD'ye sert tepki!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, ABD'nin Esed'la ilgili planının bir anlaşmaya dayanmadığını söyledi

Suriye'de Beşşar Esed'in 2017 yılında görevden ayrılmasının planladığı yönünde ABD basınında çıkan haberlerdeki iddialara Rusya'dan tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye Destek Grubu'nda bu yönde bir anlaşma yapılmadığını açıkladı.

Suriye Destek Grubu'nun Viyana zirvesinde Esed'in 2017 yılında gitmesiyle ilgili herhangi bir karar alınmadığını vurgulayan Bogdanov, "Belki onlar (ABD) plan yapmış olabilirler, ama Viyana'da böyle anlaşma olmadı." diyerek tepki gösterdi. Mihail Bogdanov ayrıca Suriye krizinin çözümü noktasında Rusya'nın, yönetim de dâhil olmak üzere, Suriye'nin geleceğini Suriye halkının kendisinin belirlemesini desteklediğini hatırlattı.

ABD'nin, Esed'in 2017 yılı Mart ayında görevi bırakması ve Ağustos ayında ülkede seçime gidilmesi yönünde planlar içeren belgeler dün ABD basınında yer almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.