Hava Durumu

Adana'da yağmur duası yaptılar

Adana'nın Ceyhan ilçesinde uzun zamandır yağmur yağmadığı için vatandaşlar yağmur duası yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2015 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Adana'da yağmur duası yaptılar

Isırganlı Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar öğle namazının ardından, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün katılımıyla yağmur duasına çıktı. Isırganlı Mahallesi Muhtarı Kemal Farsak, 1 milyon dönüm arazileri bulunduğunu belirterek, "Ceyhan ve Seyhan nehirlerinin ortasındayız maalesef tarımsal sulamamız yok" dedi.
2 aydır yağmur yağmadığını, buğdayın çıkmadığını, çıkanın da kuraklıktan dolayı kuruduğunu ifade eden Farsak, "Acil yağmura ihtiyacımız var. Bu yüzden böyle mübarek bir günde yağmur duasına çıktık. Sağolsun köylülerimiz diğer köydeki arkadaşlarımız hep geldiler. İnşallah hayırlı dualarla yağmur duasına çıktık Allah kabul eder inşallah. Bizim de yetkililerden tek ricamız, bizi suyumuza kavuştursunlar. Barajımız orada hazır, toprağımız da burada hazır maalesef suyumuz yok" ifadelerini kullandı.

İmam Abdulhakim Ay yaptığı duada, "Ey bağışlayıcı ve rahmeti olan Rabbimiz, Rahman ve Rahim olan Rabbimiz, ey yerlerin ve göklerin Rabbi, ey alemlerin Rabbi, ey nefislerin Rabbi, ey yüreklerin Rabbi, ey ruhların Rabbi olan yüce Rabbimiz, ey toprağın, ateşin ve suyun Rabbi, ey yerlerin ve göklerin sahibi, kainatın yegane sahibi ve yaratıcısı olan yüce mevlamız, bir müddet rahmetine ara verince, bitkilerimiz zaafa uğradı. Yağmur yüklü bulutlar gelmeyince sana geldik ellerimiz açtık, bizleri boş çevirme ya Rabbi, sen başı darda kalanların ümit kapısısın, sen işleri karışan şaşkınlara sığınaksın ya Rabbi. Arazilerimize ektiklerimizin bitmediği, bitenlerin su ihtiyacı olduğu için sana geldik, huzuruna durduk, senin yağmur rahmetini istiyoruz. Rahmetinden mahrum bırakma bizleri, ey Allah'ım indir yağmur nimetini arazilerimizi ve yeryüzünü yağmursuz bırakma ya Rabbi" dedi.
Yapılan duaların ardından vatandaşlara yemek ikram edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.