Hava Durumu

Anonymous'tan IŞİD'e savaş açtı!

Hacker grubu Anonymous, Fransa'yı kana bulayan IŞİD'e karşı savaş açtı!

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2015 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2015 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Anonymous'tan IŞİD'e savaş açtı!

Hacker topluluğu Anonymous, Cuma günü Paris'te gerçekleştirilen terör saldırılarını üstlenen IŞİD'e karşı savaş açtığını duyurdu.

IŞİD'in infaz ve diğer şiddet içerikli görüntüleri yaymak üzere interneti kullandığı biliniyor. Anonymous ise bir dizi tweet ve bir YouTube videosuyla yaptığı açıklamada, IŞİD'le ilgili web trafiğini izleyerek bilgi çalmak istediğini ve IŞİD'i internetin dışına çıkmaya zorlayacağını söyledi. #OpParis kampanyası amacına ulaşırsa, IŞİD en önemli silahlarından biri olan interneti elinden yitirmiş olacak.

Grup, Pazar günü yayınladığı bir videoda, Fransızca konuşan maskeli bir spiker aracılığıyla şunları söyledi: "Muazzam siber saldırılar bekleyin. Savaş ilan edildi. Hazırlanın."

Anonymous'un saldırıları genellikle belge sızdırma, "dağıtılmış hizmeti engelleme" saldırısı yoluyla web sitelerini çökertme şeklinde ortaya çıkıyor. Grupun daha önceki hedefleri arasında Ku Klux Klan, ABD'de ölen askerlerin cenazesinde protesto yapan Westboro Baptist Kilisesi, Monsanto ve Koch Industries bulunuyor. Anonymous, zaman zaman ülke yönetimlerini de karşısına alabiliyor.

Siber güvenlik sektöründe Anoynmous'un bu girişiminin başarıya ulaşıp ulaşmayacağıyla ilgili yapılan tahminler ise karışık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.