Hava Durumu

Fındık kabuğunun fiyatı arttı!

Ordu'da mahalli yakacak olarak kullanılan fındık kabuğu fiyatları, üreticinin fındığını pazara indirmemesi sonucu arttı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Fındık kabuğunun fiyatı arttı!

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar yakacak ihtiyacını karşılamak için, oduncu ve kömürcülerde yoğunluk oluşturuyor. Son zamanlarda odun ve kömüre alternatif olarak piyasaya giren fındık kabuğu ise son iki yılda yüksek fiyatlarından satılıyor. Genellikle fırıncılarda kullanılan ve son zamanlarda evlerde de yakılmaya başlanılan fındık kabuğu Ordu'da kilogramı 40 kuruştan alıcı buluyor. Ordu'nun Altınordu ilçesi Bucak Mahallesi'nde kömür ve fındık kabuğu satıcılığı yapan 35 yaşındaki Temel Bakıcı fındık kabuğundaki fiyat artışının fındığın pazara inmemesinden kaynaklandığını söyledi. Fındık kabuğunun son dönemde önemli bir yakacak haline geldiğini ifade eden Bakıcı, Ordu dışında bir çok ile de fındık kabuğu gönderildiğini belirtti.

"KİLOSU 40 KURUŞ"
Fındık kabuğunun geçen yılki fiyatlarla benzerlik gösterdiğini ve fiyatlarda ilerleyen aylarda artış yaşanabileceğini aktaran Bakıcı, "Geçmiş yıllardan bu yana Ordu ve Ordu dışındaki birçok ildeki fırınlara gönderdiğimiz fındık kabuğu artık evlerde de yakılmaya başlandı. Bu sebeple değerlenen bir yakacak oldu. 2014 yılında yaşanan zirai don sebebi ile fındık olmamıştı ve buna bağlı olarak fındık kabuğu fiyatları oldukça yükselmişti. Bu sezon fındık rekoltesi iyi oldu ancak fındık kabuğunun fiyatı yine değişmedi. Fındık kabuğu fiyatlarının değişmemesinde en önemli etki ise üreticinin fındığını pazara indirmemesi oldu. Fındık pazara inmeyince fabrikalarda fındık kabuğu bulunmuyor ve buna bağlı olarak fiyatlar geçen sezon ki ile aynı seviyelerde seyrediyor. Geçen yıl kilosu 50 kuruş olan fındık kabuğu bu yıl da kilosu 40 kuruştan satılıyor. 30-35 kiloluk çuvalların maliyeti ise 18-20 TL arası değişiyor. Kabuk fiyatlarındaki bu artış ilerleyen aylarda daha da yükseleceğe benziyor" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.