Hava Durumu

Yaşa devam okulu hayata geçiyor

Şahenk İnisiyatifi çatısı altında çalışmalarını sürdüren, Yaşa Devam Platformu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile işbirliği kapsamında Yaşa Devam Okulu'nu hayata geçiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2015 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2015 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yaşa devam okulu hayata geçiyor

Şahenk İnisiyatifi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Yaşa Devam platformu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi tarafından Harvard Üniversitesi desteği ile hazırlanan 'İkinci Bahar Akademi' kapsamında açılan ve dört modülden oluşan Yaşa Devam Okulu başladı.

Toplam 4 modülden oluşan ve 8 ay sürecek olan Yaşa Devam Okulu'nda Boğaziçi Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinden akademik kadronun yanı sıra Özgür Bolat gibi alanında önemli isimler eğitim verecek. Bugünden itibaren her hafta Cuma günü Boğaziçi Üniverstesi'nde gerçekleşecek eğitimler 24 saatlik 4 modül şeklinde sürecek. Ayrıca, Yaşa Devam Platformu 40 yaş üzeri katılımcılara burs sağlayacak.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşecan Boduroğlu koordinatörlüğünde yürütülen İyi Yaşlanma Psikolojisi Modülü'nde bilişsel yaşlanma, sosyal politikalar, Türk ailesinde büyükler, yaşlılıktaki günlük problemlerin çözümleri gibi konular işlenirken; ikinci modül Aktif Yaşam, Prof. Dr. Oya Başak koordinatörlüğünde yürütülecek. İyi yaşlanan rol modellerinin liderliğinde öğrenciler projeler üretecekler. Mart ayında başlayacak olan üçüncü modül Sağlıklı Yaşam'da beden sağlığı, spor, beslenme, uyku, enerji gibi konular bütünsel bir bakış açısı ile ele alınacak. Son modül Bilim Teknoloji ve İnovasyon'da ise sosyal medya ve teknoloji kullanımı, iyi yaşlanmak için inovasyon ve hücrenin yaşlanması konuları üzerine odaklanılacak.
40 yaş üstü herkesin katılımına açık olan eğitimler ve burs başvuruları, platformun internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.