Hava Durumu

14 yaşındaki kıza cinsel istismara karar çıktı!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 14 yaşındaki kızı alıkoyduğu ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan zanlı, 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2015 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2015 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
14 yaşındaki kıza cinsel istismara karar çıktı!

2012 yılında yaşan olayda, bu tarihte 14 yaşında olan N.K., ailesi ile yaşadığı tartışma sonucu evi terk ederek birkaç günlüğüne ablasına gitti. Daha sonra eve dönen N.K., Silvan'da R.Y. isimli bir kişi ile tanıştı. N.K., R.Y.'nin "Benimle arkadaş ol, seninle evlenmek istiyorum, benimle gel" sözlerine inanarak birlikte kaçmaya karar verdi. R.Y.'nin Diyarbakır'daki teyzesinin yanına gelen ikili, burada birkaç gün geçirdi. R.Y., teyzesinin evinde N.K. ile, karşı koymasına rağmen, ilişkiye girdi. Bir müddet sonra Batman'a geçen ikili, burada R.Y.'nin arkadaşının evinde kaldı. R.Y., arkadaşının evinde de N.K. ile, karşı koymasına rağmen, ilişkiye girdi. N.K.'nın, R.Y.'nin arkadaşının eski eşine durumu anlatmasının ardından konu kolluk birimlerine iletildi.

Bu tarihten sonra 30 celse devam eden duruşma, geçtiğimiz günlerde karar bağlandı. Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada iddia makamı, sanık R.Y.'nin, TCK'nın 103/2-4-6 (6545 sayılı kanundan önceki hali), 109/2-3-f-5, 43, 53/1-2-3, 63, 58 maddeleri gereğince cezalandırılmasını talep etti.

İddia makamının mütalaasının ardından kararını açıklayan mahkeme R.Y.'ye, cinsel istismar, mağdurun ruh ve beden sağlığının bozulması ve sanığın aynı suç isleme kararı kapsamında mağdura yönelik benzer eylemleri birden fazla gerçekleştirmesinden dolayı 16 yıl 3 ay, ayrıca, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, sanığın eyleminin mağdurun çocuk olması, eylemin cinsel amaçla gerçekleştirilmesi ve mağdura yönelik benzer eylemleri birden fazla gerçekleştirmesi nedeniyle de 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, hükmedilen cezanın süresi, suçun katalog suçlardan olması ve bu nedenle yasal karine nedeniyle kaçma şüphesinin bulunduğu kanaatine erişilmesi nedeni ile hükümle birlikte sanığın tutuklanması amacıyla hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.