Hava Durumu

Türk jetleri Suriye sınırına uçak düşürdü!

Suriye sınırında bir uçak düştü. Askeri kaynaklar, Türk F-16'larının sınır ihlali yapan bir uçağı düşürdüğünü doğruladı. Kızıldağ bölgesine düşen uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türk jetleri Suriye sınırına uçak düşürdü!
Hava Kuvvetleri kaynakları, Türkiye-Suriye sınırında bir uçağın Suriye tarafında Türkmenlerin olduğu bölgeye düştüğünü doğruladı. Aynı kaynaklar düşen uçağın milliyeti, nasıl düştüğüne dair ayrıntılı bilgilerin Genelkurmay tarafından açıklanacağını söylemekle yetindi.
 
DAVUTOĞLU TALİMAT VERDİ, DIŞİŞLERİ "BİLGİLENDİRME" İÇİN HAREKETE GEÇTİ
 
Türk uçaklarının, Suriye sınırında sınır ihlali yapan uçağı düşürmesinin ardından, Dışişleri Bakanlığı da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla harekete geçti. 
 
Dışişleri, uçak düşürme olayı konusunda başta BM ve NATO olmak üzere, uluslararası kuruluşları bilgilendirecek. Ayrıca koalisyon ülkelerine de yaşananlar hakkında bilgi verilecek.
 
Reuters'a konuşan bir Türk askeri yetkilisi, uçağın düşürülmeden önce yapılan uyarıları dikkate almadığını belirtti.
DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile görüşerek bilgi aldığı bildirildi.   
 
GEÇEN AY İHA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
 
Türk savaş uçakları 16 Ekim'de Suriye sınırı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal eden Rus yapımı bir İHA düşürmüştü.  Başbakan Ahmet Davutoğlu olayın ardından yaptığı açıklamada, "Rusya bize, düşürülen İHA'nın kendilerine ait olmadığ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.