Hava Durumu

Fabrika öyle bir yandı ki...

Kayseri'de Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve yapı kimyasalları malzemesi ürettiği öğrenilen bir fabrika, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2015 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2015 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Fabrika öyle bir yandı ki...

Yangından zarar görmemesi için serbest bırakılan fabrikanı bekçi köpeği, koruduğu fabrikayı bırakmadı.
Edinilen bilgiye göre, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve yapı kimyasalları maddesi ürettiği öğrenilen bir fabrikada henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Alevler kısa süre içerisinde fabrikayı sararken, çalışanlar da fabrikadan çıkarıldı. İhbar üzerine yanan fabrikaya çok sayıda Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü itfaiye ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Bu sırada, polis ekipleri de fabrika çevresinde güvenlik önlemi aldı ve vatandaşları uzaklaştırdı.

Yanan fabrikada incelemelerde bulunan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da, yetkililerden bilgiler aldı. Nursaçan, "Bugün maalesef üzücü bir gün yaşıyoruz. Fabrikamızda üzücü bir yangın hadisesi yaşandı. Organize Sanayi Bölgesi itfaiye ekipleri olarak ok ciddi manada zaman geçirmedik ve yangına müdahale ettik. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de desteğini aldı. Organizede yangın söndürme ekipmanı olan fabrikalarımızın da desteği ile yangını söndürmüş bulunuyoruz" dedi.
Fabrikanın ön kısmından ve arka kısmından yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yaklaşık 1 saatlik çalışma neticesinde yangını kontrol altına aldı. Bazı fabrika çalışanları da gözyaşları içerisinde itfaiye ekiplerinin müdahalesini izlerken, diğer mesai arkadaşları tarafından teselli edildi.

"SERBEST BIRAKILDI, KORUDUĞU FABRİKAYI TERK ETMEDİ"
Öte yandan, bir fabrika çalışanı tarafından yangından zarar görmemesi için serbest bırakılan bekçi köpeği, serbest kalmasına rağmen koruduğu fabrikayı terk etmedi. Sık sık itfaiye ekiplerinin yanına giden bekçi köpeği, fabrika çalışanları ile de oynamaya çalıştı.
Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.