Hava Durumu

Her okula böyle öğretmen!

Muş'un Güdümlü köyüne bağlı Kurtuluş Mezrası İlkokulunda ücretli sınıf öğretmenliği yapan Cengiz Sur, kar yağışı nedeniyle kapanan okul yolunu her gün kürekle açıyor, öğrencilerini evlerinden alıp okula kadar kucağında taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2016 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Her okula böyle öğretmen!

Öğrencilerinin, karla kaplı yollarda sıkıntı yaşamamaları için evlerinden alarak kucağında okula getiren Sur, insanlık dersi veriyor. Yeni okulun yapım aşamasında olması nedeniyle konteynerde 10 öğrencisiyle eğitim öğretime devam eden Sur, öğrencilerine iyi bir gelecek hazırlayabilmek için tüm gayretini sarf ediyor. Tek sınıflı konteyner okulda yaktığı soba ile öğrencilerinin ısınmasını sağlayan Sur, içinde bulundukları şartların çok zor olduğunu belirterek, eğitim öğretime sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle zor şartlarda okula gelip gittiklerini ifade eden Sur,

"Kar nedeniyle köyümüze zor şartlarda gidip gelmekteyiz. 15-20 dakika araçla süren yolu maalesef 1,5 saatte zor şartlarda gelebiliyoruz. Aynı şekilde köyün içinde de bazı sıkıntılar baş gösterdi. Köyün içindeki yol kar nedeniyle kapalı olduğu için öğrencileri evlerinden tek tek toplayarak eğitim öğretimimize zor şartlarda da olsa devam ediyoruz. Ana yolumuz açık bununla ilgili bir sıkıntımız yok, ama şartlarımız gerçekten çok kötü. Zor şartlarda çalışmaktayız. 10 öğrencim var" dedi.

10 kişilik sınıfta arkadaşlarıyla birlikte tüm zorluklara rağmen eğitim öğretimini sürdüren Nebahat Gökalp (7) ise, "Öğretmenlerimiz getiriyor bizi. Çok kar yağmış burada. Okuyoruz. Okulumu seviyorum" ifadelerini kullandı.
Öğrenci velisi Haydar Kaya da, "Allah razı olsun bizim hocalar geliyor. Burada 1,5 metre kar var. Benim kardeşlerimi getirip okula bırakıyorlar, ondan sonra ders veriyor. Akşamleyin eve bırakıp öyle gidiyor evine" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.