Hava Durumu

Çin Şangay Üniversitesi ile işbirliğine imza attı

İstanbul Aydın Üniversitesi, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer alan Şangay Üniversitesi ile işbirliğine imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çin Şangay Üniversitesi ile işbirliğine imza attı

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın beraberindeki heyet ile 29 Ekim ve 1 Kasım tarihleri arasında Shangai Dünya Fuar ve Kongre Merkezi'nde Çin Eğitim Derneği tarafından düzenlenen, Eğitim Fuarı'na katıldı. Yükseköğretim kurumlarını bir araya getirmek ve uluslararası etkileşimi arttırmak amacıyla düzenlenen fuarda Türkiye'den yalnızca İstanbul Aydın Üniversitesi yer aldı. Fuarda, dünyanın çeşitli ülkelerinden 600 okulun temsilcileri hazır bulunurken 60 bini aşkın kişi de fuarı ziyaret etti.
Fuarda, Çin Basın Mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısını arttırarak Uzakdoğu ve Asya gibi ülkelerle sosyolojik, kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunulması gerektiğini vurguladı. 

"HEDEF ULUSLARARASI ÖĞRENCİ POTANSİYELİNİ ARTTIRMAK"
Türkiye eğitim sisteminin özellikle Uzakdoğu, Asya gibi ülkelere daha iyi tanıtılması gerektiğini ve bu noktadaki eksiklikleri kapatmak için bölgedeki eğitim fuarlarına katılmanın önemli olduğunu söyleyen Dr. Aydın, eğitim sisteminin artık sadece yerel çerçevede değil, uluslararası bazda da kurgulanması gerektiğini belirterek, "Dünyada 5 milyon civarında uluslararası öğrenci bulunuyor ve Çin bu pazardaki en büyük paya sahip" dedi.

"DÜNYANIN EN İYİ 500 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA"
Çin ziyareti sırasında Şangay Üniversitesi yönetimi ile bir araya gelen Dr. Mustafa Aydın ve beraberindeki heyet bir çok başlıkta görüşmeler gerçekleştirdi. Bu çerçevede iki üniversite, ikili öğrenci ve akademisyen değişimleri ile Erasmus anlaşmalarının hayata geçirilmesini kararlaştırdı. İstanbul Aydın Aydın Üniversitesi Türkçe Öğrenim Merkezi (TÖMER) ile de bir anlaşmaya imza atan Şangay Üniversitesi, bu anlaşma kapsamında kendi bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe Öğrenim Merkezine karşılık, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Çin Araştırma Merkezi açacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.