Hava Durumu

İnek öyle bir doğum yaptı ki...

Balıkesir'n Manyas ilçesinde bir süt ineği iki farklı ırkta buzağı doğurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2015 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İnek öyle bir doğum yaptı ki...

Manyas'ın Kayaca Mahallesi'nde beş yaşındaki holstein cinsi inek, üçüncü kez doğum yaptı. Doğumu gerçekleştiren Veteriner Hekim Hakan Yavuz ile ineğin sahibi Ercan Erbay gözlerine inanamadı. Buzağılardan birinin Hostein ırkı, diğerinin ise simental ırkı olması karşısında şaşkınlıklarını gizlemeyen veteriner Yavuz, "Bu inek yaklaşık 6-7 aydır gebe kalamıyordu. Yaptığımız tedavi sonrası sabah suni ilkah yaptık. Kızgınlığı geçmeyince ineğin sahibinin talebi ile öğleden sonra farklı bir suni tohumlama daha yaptık. Doğum için geldiğimizde önce Hostein ırkı buzağımız doğdu, akabinde ise simental ırkı buzağı doğdu. Malumunuz ineklerde ikiz buzağılama binde iki gerçekleşir. Farklı ırklarda ikiz buzağılama oranı ise milyonda birdir" dedi.
İşletme sahibi Ercan Erbay ise, "Altı adet Hostein cinsi süt ineğim var, ama her yıl ineklerimden birisi ikiz buzağı doğurur. Bu kez farklı oldu, iki farklı ırka sahip buzağı doğdu. Simental cinsi dişi buzağı ile Holstein cinsi erkek buzağımız oldu" şeklinde konuştu.

Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Hekim  Ramazan Alan da, bunun literatürlerde çok ender görülen bir olay olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.