Hava Durumu

Hem abla hem anne! Sır perdesi aralanıyor

İzmir'in Buca ilçesinde, evde çıkan yangında üç kardeşini kurtardıktan sonra bir yaşındaki kardeşi Emir'i kurtarmaya çalışırken kardeşi ile birlikte alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden 8 yaşındaki Helin Ç.'nin kardeşlerine hem annelik hem de babalık yaptığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2015 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2015 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hem abla hem anne! Sır perdesi aralanıyor

 Ayrıca, 5 kardeşe mahallelinin baktığı, çocuklarla ilgilenmeyen anne ve baba nedeniyle mahallelinin çocukları alması için Sosyal Hizmetler Kurumuna başvurduğu, anne Arife Ç.'nin kabul etmediği ileri sürüldü.
Olay, geçen pazar günü saat 05.00 sıralarında, Kuruçeşme mahallesinde meydana geldi. Yangında kardeşleri 3 yaşındaki Ata, 5 yaşındaki Baran ve 6 yaşındaki Arda'yı kurtaran 8 yaşındaki Helin Ç., evde kalan bir yaşındaki kardeşi Emir'i kurtarmak için tekrar eve gittiğinde çöken çatı altında kalarak Helin ve küçük Emir hayatını kaybetti. Yangında dumandan etkilenen 3 yaşındaki Ata, 5 yaşındaki Baran ve 6 yaşındaki Arda Ç. hastanedeki tedavilerinin ardından Sosyal Hizmetler Kurumu yurduna yerleştirildi.

ANNE ÇOCUKLARA BAKMIYOR İDDİASI 

Öte yandan ayrı yaşayan ve yangın sırasında evde olmayan anne Arife ve baba Ferhat Ç. ile birlikte yangınla alakalı şüpheli Kadir K. polis ekiplerince gözaltına alındı. Anne ve babanın uzun süredir ayrı yaşadığı, anne ile birlikte kalan çocuklara anne Arife Ç.'nin ilgilenmediği ileri sürüldü. Yaşları 1 ile 8 yaşında olan çocukların mahallede dilencilik yaparak anneye para getirdiği iddia edildi.

ANNE YURDA VERMEMİŞ

Mahalle sakinlerinin kendi aralarında yardım toplayarak çocuklara baktıkları, çocuklardan en büyükleri olan ve yangında 3 kardeşini kurtardıktan sonra en küçük kardeşini kurtarmak isterken hayatını kaybeden 8 yaşındaki Helin Ç.'nin kardeşlerine hem annelik hem de babalık yaptığı belirtildi.
Helin'in kardeşlerine baktığı ve durumları iyi olmadığı için okuluna zamanında başlayamadığı, bu yıl mahalledeki komşu ve esnafın kendi aralarında topladığı para ile okula başladığı öğrenildi. Öte yandan anne ve babanın ilgisizliği, kötü yaşam koşulları nedeni ile mahallelinin çocukları almaları için Sosyal Hizmetler Kurumuna başvurduğu, Sosyal Hizmetler Kurumundan yetkililerin 3 defa geldiği ancak anne Arife Ç.'nin çocuklarını vermediği ileri sürüldü.

ANNE YURDA VERSE BUGÜN HAYATTA OLACAKLARDI

Ailenin maddi zorluklar içinde olduğunu anlatan ailenin ev sahibi İnci Sürel, ''Maddi durumları yok. İki yıldır benim evimde kalırlar ama ben paraları olmadığı için kira almazdım. Mahalleli ile birlikte yardım ederdik. Anne, çocuklarına hiç bakmazdı. Çocuklar gündüzleri dilencilik yapar parayı annelerine getirirdi, anne de çocukların getirdiği para ile sigara alırdı. Sosyal Hizmetler Kurumundan çocukları almaya geldi ama anne vermedi. Anneleri çocukları verselerdi belki de hayatını kaybeden Emir ve Helin bugün hayatta olacaktı'' dedi.
Emniyette sorgusu tamamlanan anne Arife Ç., baba Ferhat Ç. ile Kadir K. adliyeye sevk edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.