Hava Durumu

Anadolu Efes Laboral Kutxa deplasmanında

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi grubundaki 4. maçında İspanyol ekibi Laboral Kutxa'ya konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Anadolu Efes Laboral Kutxa deplasmanında

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 2015-2016 sezonu 1. tur B Grubu 4. hafta maçında yarın deplasmanda İspanya temsilcisi Laboral Kutxa ile karşılaşacak. Vitoria kentindeki Fernando Buesa Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 22.45'te başlayacak.

Avrupa'da 536. sınav

Anadolu Efes Basketbol Takımı, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 535 maçın 303'ünü kazandı, 232'sinde salondan yenilgiyle ayrıldı.

Türk ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 287 karşılaşmada 146 galibiyet, 141 yenilgi aldı. Bu arada Anadolu Efes, geçen sezon başında göreve getirilen dünyaca ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 31 maçın 15'inde galip geldi.

 

Laboral Kutxa ile 13. randevu

Anadolu Efes ile Laboral Kutxa, Avrupa kupalarında yarın 13. kez rakip olacak. Lacivert-beyazlılar, eski isimleri Tau Ceramica ve Caja Laboral olan İspanyol rakibiyle Avrupa kupalarında oynadığı 12 maçtan 6'sını kazandı, 6'sını yitirdi.

İspanyol ekibi ile 12 maçı da "Kupa 1"de oynayan Anadolu Efes, rakibini deplasmanda 4, İstanbul'da 2 kez mağlup etti

 

Ivkovic: "Oyunu iyi kontrol etmeliyiz"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, rakiplerinin formda olduğunu ve kendilerini Vitoria'da zor bir atmosferin beklediğini vurgulayarak, "Oyunu iyi kontrol etmeliyiz. Yüksek seviyede ve kaliteli bir maç olacak" dedi.

Müsabakayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet sitesine açıklayan Sırp teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

"Bu hafta Avrupa Ligi'nin en başarılı takımlarından biri ile karşılaşacağız. Laboral Kutxa en çok sayı atan takımlar sıralamasında maç başına 93 sayı ile ilk sırada. İki sayılık ve üç sayılık isabetlerde de yine üst sıralarda. Avrupa Ligi ve İspanya Ligi'nde toplam altı maç yapıp beşinden galibiyet ile ayrıldılar. Yüksek seviyede ve kaliteli bir maç olacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.