Hava Durumu

Rusya'dan Türkiye'ye ek yaptırım paketi

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan 'uçak krizi' sonrası, Rusya'nın tek taraflı uygulamaya koyduğu yaptırımların genişletileceği açıklandı. Yeni yaptırım paketinin ağırlıklı olarak hizmet sektörünü kapsayacağı ifade ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2015 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rusya'dan Türkiye'ye ek yaptırım paketi

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yaptırım listesi genelde hizmet sektörünü kapsıyor. Rusya hükümetinin ek yaptırım paketi hazırladığını Kommersant gazetesi duyurdu.

PARA TRANSFERLERİ DURDURULUYOR

Kararnamenin taslak metnini okuduğunu duyuran Rus gazetesi, "Ek yaptırımlar Rusya'nın devlet ve özel sektör olarak Türkiye'den hizmet satın almasına neredeyse tamamen yasaklıyor. Rusya ile Türkiye arasında hizmet karşılığı tüm para transferi akışı durduruluyor.

İHALELERE KATILIMA YASAK

Yeni yaptırımlar turizm sektöründe otel işletmeciliği ve hizmetleri, ağaç sanayi sektörünü, Rusya devlet ve özel teşebbüslerin Türk firmalarıyla yeni hizmet anlaşmaları yapmasını, Türk şirketlerinin Rusya devlet kurumlarıyla özel şirketlerin açtığı ihalelere katılmasına yasak getiriyor.

Ayrıca Rusya'daki sivil havayolu şirketleri bundan böyle pilotlarını Türkiye'ye eğitim için göndermeyecek" şeklinde özetledi.

Turizm sektörüyle ilgili zaten yasak getirildiği için ek maddenin ne anlama gelebileceğini yorumlayan Rus hukukçular ise "Bu madde Rus vatandaşlarının acenteler dışında tek başına internet siteleri üzerinden Türkiye'deki otellerde yer ayırtmasını engellemeye yönelik olabilir" yorumunu yaptı.

'BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye karşı yaptırımları genişletmek gibi bir plan hakkında bilgi sahibi olmadığını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.