Hava Durumu

HDP kapatılıyor mu?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, parti kapatma tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda Adalet Bakanlığı'na gelmiş herhangi bir fezleke bu açıklamalarla ilgili yoktur. Ancak başlatılan soruşturmalar vardır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2015 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2015 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
HDP kapatılıyor mu?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YÖK'te düzenlenen hukuk fakülteleri dekanlarının toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın özyönetim ve özerklikle ilgili açıklamaları hatırlatılarak, Meclise dair dokunulmazlıkların kaldırılması ve parti kapatmanın gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna Bozdağ, "HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bombalar, tuzaklar, hendekler, barikatlar PKK terör örgütü ve teröristlerinin sözcülüğü mahiyetinde olan açıklamalarını şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim. Bu açıklamalar PKK terör örgütünün ve teröristlerinin bölücü hedeflerinin açık, net biçimde Demirtaş'ın diliyle ifade edilmiş halidir. Bunlar kabul edilemez hezeyanlardır. İhanettir bu açıklamalar. Türk Ceza Kanunu anlamında suçtur. Bizim açımızdan da yok hükmündedir. On yıllardır Türkiye'de Türkler ile Kürtleri karşı karşıya getirmek için uğraş veren bölücü terör örgütü buna muvaffak olamamıştır. Bundan sonra da olamayacaktır. Kazdıkları hendeklerde kendileri boğulacaktır. Kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücü yetmeyecektir" diye konuştu.
Bozdağ konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu anda soruşturmalarla ilgili gazetelerden aldığım bilgiler var. Hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan açıklamalarla ilgili soruşturmalar başlattılar. Soruşturmalarla ilgili süreç devam ediyor. Soruşturma tamamlandıktan sonra fezlekeye bağlanıp Adalet Bakanlığı'na intikal ettiriliyor. Adalet Bakanlığı Başbakanlığa, Başbakanlık da TBMM Başkanlığı'na gönderiyor. Süreç bu şekilde işlemektedir. Şu anda Adalet Bakanlığı'na gelmiş herhangi bir fezleke bu açıklamalarla ilgili yoktur. Ancak başlatılan soruşturmalar vardır."

Cinsel istismar suçlarıyla ilgili AYM'nin verdiği ceza alt sınırının düşürülmesiyle ilgili kararın sorulması üzerine Bozdağ, "AYM'nin verdiği kararı biliyoruz. Onun tayin ettiği süre 1 yıl. Ancak bu konu 1 yıl gündemde kalacak bir konu değil. Talimat verdik. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Önümüzdeki zaman içerisinde mümkün olan en kısa sürede bu konudaki düzenlemeyi Meclise sevk edeceğiz. Herhangi bir gecikmeye, sıkıntıya meydan vermeyeceğiz. Meclise sevk edeceğimiz ilk ceza yasasında yer alacaktır" yanıtını verdi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.