Hava Durumu

Okul kantinlerine sıkı denetim

Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı, İlçe Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol görevlileri, kantin, yemekhane, market, lokanta gibi satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimleri sıklaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Okul kantinlerine sıkı denetim

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeni ile Kula ilçe genelinde bulunan okul kantinleri ile okul çevrelerinde bulunan kantin, yemekhane, market, lokanta gibi. satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimleri yapılıyor. Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geleceğimiz olan öğrencilerin tükettiği gıdaların denetiminin en öncelikli konuların başında geliyor. Bakanlığımız tarafından yürürlüğe konulan 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' kapsamında denetimleri sürdürüyoruz" dedi. Sarısu; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizde görevli Gıda Kontrol Görevlisi personeller tarafından İlçe genelinde şu an için faal olan bütün okul kantinlerinin asgari teknik ve hijyenik şartlar ile satışa sunulan gıdaların güvenilirlik ve gıda mevzuatına uygunluk açısından denetlendiğini, okul kantinlerini daha sonraları tekrar denetime tabi tutacaklarını, bugüne kadar denetlenen kantinleri Bakanlık veritabanı olan Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine girildiğini de sözlerine ekledi.
 

ÖĞRENCİ VE VELİLERİ UYARDI
Öğrenci ve velilere uyarılarda da bulunan Sarısu, "Gıda tüketiminde okul idarelerince sürekli ve daha kontrollü olan okul kantinleri tercih edilmeli. Gıda güvenilirliği açısından okul kantinleri önemli. Okul çevresindeki gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde satış ve tüketime sunulan gıdalar açısından daha dikkatli olunması gerekiyor. Vatandaşlarımızın ruhsatlı ve kontrollü üretim yerlerinde üretilip, etiketinde belirtilen şartlarda muhafaza edilen orijinal ambalajlı gıdaları belge karşılığı alıp tüketmeleri ve gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini Bakanlığımızın ALO GIDA 174 hattına bildirmelerini istiyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.