Hava Durumu

Kardeşleri için kendini feda etti!

İzmir'in Buca ilçesinde, sabaha karşı bir evde çıkan yangında 8 yaşındaki Pelin Ç. ile kardeşi 1 yaşındaki Emir Ç. yanarak can verdi. Pelin Ç.'nin kardeşlerini yanan evden çıkardığı fakat 1 yaşındaki kardeşini almak için tekrar girdiği sırada kardeşiyle birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2015 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2015 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kardeşleri için kendini feda etti!

Sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Kuruçeşme mahallesindeki tek katlı bir evde çıkan yangını gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polise bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, evde bulunan 3 yaşındaki Ata Ç., 5 yaşındaki Baran Ç. ve 6 yaşındaki Arda Ç. yan sokakta bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tedaviye alınan kardeşlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Yangın, ekipler tarafından söndürülürken, çatısı çöken bina kullanılamaz hale geldi. Eve giren ekipler, Pelin Ç. ile kardeşi Emir Ç.'nin cansız bedenlerini yan yana buldu. Talihsiz Pelin ile Emir'in cesetleri savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yanan evin penceresinde bir kısmı yanık olarak duran Fethullah Gülen'in yazdığı Kırık Testi isimli kitap dikkat çekti.

ÜÇ KARDEŞİ ABLA KURTARMIŞ

Mahalle sakinleri 3 kardeşini evden ablaları Pelin Ç.'nin çıkardığını daha sonra küçük kardeşini kurtarmak için girdiğini ve birlikte öldüklerini söyledi. Ailenin geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen mahalle sakinleri, "Çocuklar hep ortalıktaydı, pek sahip çıkan yoktu. Çocuk seslerini duyduk. Sonra baktık tepeden alevleri gördük. Alevler birden her yeri sardı. İtfaiye geç geldi. Söndürdükten sonra girebildi, itfaiyenin yapacağı bir şey yoktu iş işten geçmişti" dedi.

"EVİMİZİ SAKALLI BİRİ YAKTI"

Hastanede tedavi altına alınan üç kardeşin "Evimizi sakallı biri yaktı" demesi üzerine polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatan ekip bir kişiyi gözaltına aldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.