Hava Durumu

Bursa'da arı yetiştiriciliği kurslarına yoğunluk artıyor

Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen 'arı yetiştiriciliği' kurslarına yoğun ilgi var. Üreticilerden gelen talepler doğrultusunda 2-13 Kasım 2015 tarihleri arasında merkezde gerçekleştirilmesi planlanan Arı Yetiştiriciliği kursu yoğun ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da arı yetiştiriciliği kurslarına yoğunluk artıyor

8 KURSTA 348 KİŞİ EĞİTİM ALDI

İl Müdürü Ömer Çelik, 2015 yılında gerçekleştirilen 8 kursta 348 üreticiye 'Arı Yetiştiriciliği' eğitimi verildiğini belirterek, "Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak 2015 yılı içerisinde Nilüfer, Orhangazi, Yıldırım ilçe ve mahallelerinde olmak üzere 8 arı yetiştiriciliği kursu düzenledik. Bu kurslarda 348 üreticimiz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Bu gün başlatmış olduğumuz eğitimin, tarımsal üretim çalışmalarında sizlere yeni ufuklar oluşturmasını temenni ederek, hepinize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ardından Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli teknik elemanlar tarafından bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, arı ürünleri üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler ve gezginci arıcılık, arı sağlığı konularında eğitim başladı. Teorik bilgilerinin anlatıldığı 80 saatlik kurs programında, teorik olarak öğrenilen konular arazide kursiyerlerce uygulama derslerinde tatbik edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.