Hava Durumu

Patates üretimi mutlu ediyor

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2015 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2015 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Patates üretimi mutlu ediyor

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, yaz döneminde dağıtılan 30 ton patates tohumluğunun meyvelerinin alındığını belirterek, "Kasım ayının ilk haftasında bile verimli ve kaliteli ürün alabiliyoruz" dedi. 
Ordu'da ürün çeşitliliğinin artırılarak üreticilere fındığın yanında ek gelir getirici ürünlerin kazandırılması amacıyla yapılan çalışmaları önemsediklerini belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sağlanan kaynakla temin edilen 30 ton patates tohumluğunun meyvelerinin alınmasına başlandığını söyledi.
Yılmaz, "Özellikle Kabadüz ilçesinde yaz döneminde dağıtmış olduğumuz sertifikalı patates tohumlukları ile yapılan üretimin yerli patates tohumluğu ile yapılan üretime göre daha verimli ve kaliteli olduğunu gördük. Patates üreticilerimizin yüzü güldürdü. Onların yüzü gülünce bizlerinde yüzü gülmektedir. Buradan üreticimizin yüzünün gülmesine vesile olan Büyükşehir Belediyemize bir kez daha üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.