Hava Durumu

Körfez inşaatı bitiyor

İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 saat kısaltacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde çalışmalar son hızıyla sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2015 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2015 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Körfez inşaatı bitiyor

İzmit Körfezi'nin birbirine en yakın iki noktası olan Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan Diliskelesi ile Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Hersek Burnu arasında inşa edilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde çalışmalar son hızıyla devam ediyor. İstanbul ve İzmir arasındaki yolculuk süresini 3 saate düşürecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde kedi yollarının döşenmesinin ardından taşıyıcı halatların montajlarına başlandı. Körfezin iki yakasını birleştirecek olan çelik köprü halatları yerin 19 metre altındaki temellerine sabitlenecek. Taşıyıcı halatların montajının ardından köprünün tabliyeleri denizden kaldırılacak ve inşaatta son aşamaya gelinecek.

DEPREME VE KAZALARA DAYANIKLI

Köprü bağlantı yollarının da büyük ölçüde tamamlandığı Körfez Geçiş Köprüsü, yaklaşık 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 4. köprüsü olma özelliği taşıyor. Köprü, temeline çakılan 195 çelik kazık ile en büyük depreme dayanıklı şekilde inşa edildi. 252 metre yüksekliğindeki tamamen çelikten yapılan köprü kuleleri ise olası kazalarda gemi çarpmalarına karşı dayanıklı olarak inşa edildi.

60 DAKİKALIK YOLU 6 DAKİKAYA İNDİRECEK

Körfez Geçiş Köprüsü tamamlandığında denizin 65 metre üzerinde üç gidiş, üç geliş ve bir de hizmet şeridiyle araçlara hizmet verecek. Körfez'in iki yakasında 60 dakika süren geçiş süresi de 6 dakikaya inecek. Yaklaşık 1.1 milyar dolarlık yatırımla inşasına devam edilen köprü tamamlandığında geçiş ücreti olarak sürücülerden 35 dolar+KDV alınması bekleniyor. Körfez Geçiş Köprüsü'nün yaz aylarında büyük oranda tamamlanması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.