Hava Durumu

Sinan Oğan'dan gündemi sarsacak açıklamalar

MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Sinan Oğan, 'Benim MHP'den ihraç edilme sürecimin hiçbir hukuki alt yapısı yoktur' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2015 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2015 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sinan Oğan'dan gündemi sarsacak açıklamalar

Eski MHP Iğdır milletvekili Oğan, Ankara Anadolu Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Sinan Oğan, olağanüstü kurultay için kaç delegenin imzasına ulaştıklarına ilişkin bir soru üzerine, "MHP'nin bin 240 delegesi var. 5'te 1 delegenin imzası olağanüstü kurultaya götürmek için yeterlidir. Bütün ismi geçen aday adayları imza metnini ortak hale getirdik. Benim şu anda bir sayı ifade etmem diğerlerine haksızlık olur. Ama partimizi kurultaya götürecek 240'ın çok üzerinde bir imza ile en yakın bir sürede genel merkezimizin kapısını çalacağız. Biz yeterince imzaya sahibiz, partimizin delegelerin iradesi ile bir an önce tüzük kurultayı toplanması çağrısını yapacağız ve bunu sağlayacağız" diye yanıtladı.

"AK PARTİ EĞER İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR İSE BİZİ SEÇER"

Bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saray destekli oluşumların olduğunu iddia etti. Siz AK Parti destekli bir oluşum musunuz?' sorusuna Oğan, "AK Parti eğer intihar etmeyi düşünüyor ise bizi seçer, bizi destekler. Biz MHP'yi iktidar yapmak için yola çıktık. Saray veya başka çevreler MHP'nin bu durumda olmasından çok memnunlar" yanıtını verdi.
"Meral Akşener ve Koray Aydın ile ortak bir adım atmayı, beraber çalışmayı düşünür müsünüz?" sorusuna Oğan, "Ortak bu saydığınız isimler ile elbette görüşüyoruz. Bu iki aşamalı bir süreç. Birinci aşama tüzük kurultayının toplanmasıdır, ben MHP'nin bugün söz konusu olan adaylıktan ziyade kurultayın bir an önce gerçekleşmesidir" cevabını verdi.

"BENİM MHP'DEN İHRAÇ EDİLME SÜRECİMİN HİÇBİR HUKUKİ ALT YAPISI YOKTUR"

MHP'den ihraç edilmesine ilişkin bir soru üzerine Oğan, "Benim MHP'den ihraç edilme sürecimin hiçbir hukuki alt yapısı yoktur. Kimsenin kafasını karıştırmaya hakkı yok. Eğer MHP yüzde 35 alsaydı, benim partiye dönüşümün tartışılır yanı 2 Ekim'de müracaat ettiğimiz için karar 2 Kasım'da açıklandı. Bir aylık süresi vardır. Siyasi partiler yasası açıktır, bu tür davalar kesindir, temyize götürülemez. Benim partime dönüşüm sağlanmıştır" diye cevapladı.

"BİZ ELBETTEKİ SAYIN BAHÇELİ'NİN OTURDUĞU EVE GİRMEYE ÇALIŞMIYORUZ"

"Bahçeli, 'kongreye gitmeyeceklerini ve sizleri de kastederek salona sokmayacağını ifade etti' bu konuda tavrınız ne olacak? sorusuna Oğan, "Biz elbetteki sayın Bahçeli'nin oturduğu eve girmeye çalışmıyoruz. Sayın Bahçeli benim çok hürmet ettiğim bir büyüğümdür, o konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın, nikah şahidimdir. Bu mesele şahsi bir meselemiz değildir. MHP Türk milliyetçilerin ortak evidir, dolayısıyla ülkücü irade delegeyle karar verdiği takdirde, hiç kimsenin genel başkan da dahil ben bunu yapmam veya salona sokmam gibi bir şey demeye hakkı yoktur" şeklinde cevapladı.

Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Saraç Türkeş de toplantıya katılarak Oğan'a destek verdiğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.