Hava Durumu

Yıldırım Gürses Şarkılarıyla Anılacak

Osmangazi Belediyesi, Türk Müziği'nin önemli isimlerinden Bursalı ses sanatçısı ve bestakar Yıldırım Gürses'i, vefatının 15'inci yılında düzenlenecek konser ile anıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2015 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2015 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yıldırım Gürses Şarkılarıyla Anılacak

Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen anma gecesinde, 2000 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu 61 yaşında aramızdan ayrılan ünlü ses sanatçısı ve bestekar Yıldırım Gürses, vefatının 15'inci yılında düzenlenecek konser ile yad edilecek. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda, 14 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'da gerçekleştirilecek konserde sanatçılar Nusret Yılmaz, Mehsem Özşimşir, Bahadır Özüşen, Melda Kuyucu Kılıç sahne alacak.

 

Türk müziğine 300'den fazla eser kazandıran ses sanatçısı, bestekar ve tenor Yıldırım Gürses, 21 Ocak 1938'de Bursa'da doğdu. Ankara Devlet Operası ve TRT Ankara Radyosu sınavlarını birincilikle kazanan Gürses, 1965'te yine birincilik kazandığı Hürriyet gazetesinin Altın Mikrofon Yarışması'nda seslendirdiği "Gençliğe Veda" şarkısıyla Türk sanat müziğinde çok sesliliğe geçiş dönemini başlattı.

yıldırım gürses 2.jpg görüntüleniyor

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.