Hava Durumu

Cemil Bayık: Ortağımız bize yardım etmeli

Güvenlik güçlerinin son operasyonları ile çok büyük darbe alan terör örgütü PKK, ABD'den yardım istedi. Alman medyasına konuşan örgütün Kandil'deki elebaşı Cemil Bayık, ABD'yi stratejik ortak olarak gördüklerine vurgu yaparak, "Birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir. Kobani'de ABD bizim ortağımız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2016 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2016 00:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cemil Bayık: Ortağımız bize yardım etmeli

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki elebaşısı Cemil Bayık, Almanya'nın Die Ziet gazetesine verdiği röportajda ABD'den yardım istedi.

Son operasyonlarla çok büyük darbe alan ve köşeye sıkışan PKK'nın lideri Bayık, Türkiye ile barış istediklerini bunun için de "ortağımız" dediği ABD'nin devreye girmesini istedi.

Alman medyasına konuşan Bayık şu iddialarda bulundu: "Abdullah Öcalan bir anlaşma taslağı hazırladı ve bunu Türkiye hükümetinden kabul etmelerini söyledik. Kabul etmediği taktirde de bize açılmış bir savaş olarak değerlendiriyoruz, bunu asla kabullenemeyiz. Biz Türkiye'yle barış istiyoruz. Barış sürecinde birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir. Kobani'de ABD bizim ortağımız onlar da İŞİD'e karşı savaşıyor, bizde. ABD, yakın doğuda bizsiz siyaset yapamaz."

Avrupa içindeki PKK varlığının yararlı olacağı iddia eden Cemil Bayık, Kuzey koridorunu işaret ederek, "Eğer Kürtler Suriye bölgesinde daha güçlü olurlarsa Avrupa Rusya'ya olan enerji bağımlılığından kurtulabilir. Enerjinin Akdeniz'e giden yolu Rojova'dan geçiyor. Bu yol eğer garanti altına alınırsa Avrupa rahat bir nefes alır" iddiasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.