Hava Durumu

Obama'dan Putin'i kudurtacak sözler

ABD Başkanı Barack Obama, Çin'e ve Rusya'ya göndermede bulunarak, "Önemli uluslararası konular söz konusu olduğunda dünyadaki insanlar liderlik etmesi için Pekin veya Moskova'ya bakmıyor, onlar bizi arıyorlar" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Obama'dan Putin'i kudurtacak sözler

ABD Başkanı Barack Obama, ABD başkanlarının geleneksel olarak yılda bir kez Kongre'ye giderek geçen yılı değerlendirdiği ve gelecek yıla dair paylaşımlarda bulunduğu konuşmayı görev süresi biteceği için bu yıl son kez yaptı.

Obama, konuşmasının dış politika kısmında, terörle mücadele, İran, Küba açılımı, Guantanamo tutukevinin kapatılması ve insanların dini ve ırkı nedeniyle yargılanamayacağının Amerikan değerleriyle uyuşmadığı konuları üzerinde durdu.

ABD'nin zayıfladığına ve düşmanlarının güçlendiğine yönelik söylemlerin "siyasi palavralar" olduğunu belirten Obama, "ABD dünya üzerindeki en güçlü ulustur. Nokta" diye konuştu.

Obama, kamuoyu araştırmalarına göre, ülkesinin saygınlığının başkanlığa gelmeden önceki döneme göre daha yüksek olduğunu ifade ederek, "Önemli uluslararası konular söz konusu olduğunda dünyadaki insanlar liderlik etmesi için Pekin veya Moskova'ya bakmıyor, onlar bizi arıyorlar" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.